pondělí 03. dubna 2023 | Tisková zpráva

Hokejové fanoušky mířící na ZS Luďka Čajky čekají dopravní omezení

Doprava a příchod hokejových fanoušků na dvojzápas finále Chance ligy mezi Zlínem a Vsetínem, který je na programu ve středu 5. a ve čtvrtek 6. dubna od 17.30 hodin na ZS Luďka Čajky, nebude bez omezení. V okolí stadionu platí v rámci rekonstrukce křižovatky Mostní – Březnická několik zásadních dopravních omezení. Týkají se jak samotného příjezdu do ulic v okolí stadionu, tak možností zaparkovat.

Na hlavní příjezdové ulici Březnická platí od pondělí 3. dubna jednosměrný provoz. To znamená, že doprava je možná jen ve směru z centra k okružní křižovatce K Majáku (Filmová). V opačném směru se jezdí po objízdné trase kolem Lesního hřbitova na Kudlov a dále do centra Zlína. Fanoušci se tak autem ve směru od Březnice přímo ke stadionu vůbec nedostanou.

Pokud fanoušci přijedou na utkání autem, doporučují Magistrát města Zlína, Městská policie Zlín a hokejový klub PSG Berani Zlín využít parkoviště ve městě a přijít na stadion pěšky a v dostatečném předstihu. Řidiče přijíždějící do Zlína budou o volných místech informovat světelné tabule.

Po oba hrací dny bude okolí stadionu pod zvýšeným dohledem městské policie. „Upozorňujeme, že nebudeme tolerovat porušování dopravního značení v žádné z lokalit poblíž stadionu, odkud se na nás ve věci parkování fanoušků velmi často a oprávněně obrací tamní obyvatelé,“ zdůraznil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Nejjednodušším způsobem jak se dostat na stadion je využít MHD nebo využít chodníku podél ulice Březnická. Očekává se, že nejbližší parkovací plochy, placené městské parkoviště u Velkého kina a rovněž bezplatná veřejná plocha pod sportovní halou, budou už několik hodin před začátkem utkání zaplněna.K páteřnímu chodníku vedou rovněž cesty z ulic Nad Ovčírnou I, II, III a IV.

Od 16 hodin bude pro fanoušky k dispozici parkovací dům vedle zlínského mrakodrapu. Zlínský kraj uvolní pro potřeby klubu zdarma, stejně jako v základní části Chance ligy, celou třípatrovou budovu včetně parkovací střechy. Jedná se o více než 200 míst.