pondělí 17. dubna 2023 | Redakce

Dorostenci se zúčastnili Memoriálu Jana Marka

Dorostencům už ligová sezona skončila. To ale neznamená, že by jejich program nenabídl nic dalšího! Mladí Berani se o víkendu naopak zúčastnili turnaje věnovanému tragicky zesnulému reprezentačnímu útočníkovi Janu Markovi. Žlutomodří sehráli celkem čtyři zápasy s vyrovnanou bilancí dvě výhry a dvě prohry.

Mladí hokejisté se utkali v Jindřichově Hradci, tedy rodišti už zmíněného Jana Marka. Místní hokejový klub pořádal už jubilejní 10. ročník Memoriálu a to s velmi zajímavým obsazením. Mimo Zlín dorazil do jižních Čech i tým Tábora, dvojnásobný vítěz z minulých let České Budějovice a přední rakouský celek ze Salzburgu. Původně měla přijet i pražská Sparta, která ale nakonec svou účast odřekla a její místo obsadil Tábor.

Berani nakonec triumfovali nad Táborem a právě Jindřichovým Hradcem. Nad jejich síly nakonec byl Salzburg a Motor. Celkový triumf obhájil Red Bull, druhé místo vyválčili domácí Střelci.

K účasti na turnaji se v krátkém zhodnocení vrátil hlavní trenér dorostu Lubomír Vosátko: „Kluky musím pochválit. Hráli jsme dobrý hokej, v podstatě všechny kromě Salzburgu jsme přehrávali. Nakonec končíme s bilancí dvou výher a dvou proher, bohužel jsme nestačili na České Budějovice, ačkoli jsme rozhodně nebyli horší. Občas jsme nebyli tak produktivní, jak bychom si představovali. Hráli jsme s mladšími kluky, tedy především s ročníky 2007 a 2008, zkoušeli jsme i některé nové hráče směrem k přípravě na sezonu,“ říká zlínský lodivod.

Konečné pořadí:

  1. 1. Salzburg
  2. 2. Jindřichův Hradec
  3. 3. České Budějovice
  4. 4. Zlín
  5. 5. Tábor