úterý 02. května 2023 | Redakce

U Beranů končí hráči, kteří si zaslouží velký potlesk!

Snová cesta za ziskem poháru vítěze Chance ligy byla vykoupena velmi těžkým podzimem, který byl ve znamení špatných výkonů. To ukázalo nutnost budování nového týmu dle koncepce na budoucí sezony s jasným cílem, jímž je postup a následná pravidelná účast v Tipsport extralize ledního hokeje. Vedení klubu společně se sportovním manažerem a hlavním trenérem Milošem Říhou vybralo na další těžkou sezonu svůj tým, který vám představíme zítra. Nejprve je však třeba se rozloučit s hráči, kteří v našem dresu pokračovat nebudou. Jsou to hráči, kteří si zaslouží velký potlesk za to, co pro žlutomodrou rodinu udělali v minulosti.

Pavel KUBIŠ (38) - V posledních téměř dvou desetiletích neodmyslitelná součást zlínské kabiny. Brzy devětatřicetiletý kapitán byl u velkých úspěchů, jako je titul nebo stříbrné sezony, ale také u sestupu do nižší soutěže. Se žlutomodrým dresem se loučí po zisku poháru vítěze Chance ligy. V rámci historie klubu mu vždy bude patřit velmi významné místo, jen dva hráči toho odehráli za Zlín více než Pavel. "Chtěl bych Pavlovi poděkovat za vše, co pro klub udělal. Je až neuvěřitelné, kolik toho za Zlín odehrál. Jednoznačně je to adept do Síně slávy zlínského hokeje. Rozešli jsme se podáním ruky a nabídkou práce pro zlínský klub u mládeže, až se finálně rozhodně ukončit kariéru," uvedl Robert Hamrla, generální manažer klubu.

Jiří ONDRÁČEK (34) - Jeho cesta je v mnohém spojená s Pavlem Kubišem. Řadu let hráli ve stejné pětce a také se v posledních letech stali zásadními členy Beranů. V historické tabulce mu v odehraných extraligových zápasech patří osmá pozice. Jirka strávil minulý rok v Českých Budějovicích, letos po návratu do Zlína dokončil sezonu na hostování v extraligové Kometě.

Antonín HONEJSEK (32) - Šikovný útočník dokázal svojí hokejovostí vždy vykouzlit úsměv na tváři zlínským fanouškům. V historické tabulce kanadského bodování mu v rámci extraligy patří dvanáctá pozice. V letošní sezoně odešel do týmu Plzně, aktuálně s ním klub v sestavě na následující sezonu nepočítá.

Daniel GAZDA (25) - Pohár pro vítěze Chance ligy si uzurpoval, hned po kapitánovi, jako první. Nyní se bude snažit protlačit v nabitém kádru brněnské Komety. Ač se jedná o mladého obránce, v historickém bodování obránců mu patří 24. pozice.

Darek HEJCMAN (28) - Darek zažil ve Zlíně dvě sezony, jednu extraligovou a minulou prvoligovou. Během svého působení zaznamenal ve 120 zápasech 35 bodů za 18 branek a 17 nahrávek. Letos byl součástí týmu, který získal pohár vítěze Chance ligy.

Petr KRATOCHVÍL (25) - S jeho příchodem se začalo vyhrávat! Ač mu řada fanoušků ze začátku nevěřila, s Petrem v sestavě tým vyhrál v rámci Chance ligy 23 utkání z 30. Nyní se pětadvacetiletý forvard vrací z hostování do Komety Brno, kde má platnou smlouvu na následující sezonu.

Jan BARTKO (26) - Jan přišel před sezonou a v průběhu prosince odešel na hostování za Jestřáby Prostějov. V příští sezoně ve zlínském dresu pokračovat nebude.

Jakub ILLÉŠ (27) - Stejnou cestou jako Jan Bartko si prošel v minulé sezoně i Jakub Illéš, který ve Zlíně patřil k produktivnějším útočníkům, což potvrzoval i v Prostějově.

Přejeme všem jen to nejlepší v osobním i sportovním životě a děkujeme za odvedené služby ve žlutomodrém dresu.