pátek 23. června 2023 | Redakce

Novým jednatelem a generálním manažerem se stal Jan Pravda

Zásadní pozice ve zlínském hokeji nezůstala dlouho neobsazena. Novým generálním manažerem a jednatelem klubu se stal Jan PRAVDA, dosavadní manažer mládeže. O tom a dalších věcech rozhodla dnes Valná hromada společnosti Berani Zlín, s. r. o. a Konference HC Berani Zlín, z. s. Další změny proběhly v rámci zapsaného spolku, který se stará o výchovu budoucích talentů zlínského hokeje. Jedná se o změnu stanov a jmenování nového manažera mládeže, kterým se stal Zdeněk Sedlák st.

Nejvýraznější změnou, která dnes byla schválena, je jednomyslné jmenování Jana Pravdy do čelní pozice ve zlínském hokeji. Ten v pozici generálního manažera a jednatele nahrazuje Roberta Hamrlu, který z osobních důvodů včera předal majitelům klubu rezignaci na všechny svoje funkce. Ti rezignaci přijali. "Důležité pro nás je, aby zde byla jasná kontinuita s ohledem na sportovní úspěchy. Všichni jsme si užívali závěr minulé sezony a jsme také rádi, že obě společnosti mají nyní zdravé fungování. Já sám jsem rád, že došlo k rychlé volbě generálního manažera, který se ihned může vrhnout do práce," uvedl Jiří Korec, primátor Statutárního města Zlína.

Jan Pravda přišel do klubu v prosinci minulého roku a stojí za myšlenkou propojení dvou zlínských klubů - Berani Zlín a Tigers Zlín. Druhý jmenovaný klub vedl tři roky jako manažer klubu společně se Zdeňkem Sedlákem, který jej nahradí v jeho pozici manažera mládeže Berani Zlín.

Řádná konference spolku také odhlasovala změnu stanov, díky které dochází k vyššímu propojení mezi Berani Zlín, s. r. o. a HC Berani Zlín, z. s. Nyní rozhodující hlasovací úlohu v obou společnostech mají zástupci majitelů společnosti Berani Zlín, s. r. o. Jedná se o Statutární město Zlín, společnost Samohýl Motor, a. s. a Recollect, a. s., která spadá do koncernu Trinity Bank.

"Aktuálně je v realizaci mnoho nových projektů. Jsem tedy rád, že se vše velmi rychle vyrešilo a nyní můžeme dál pokračovat v přípravách na sezonu 2023/24, která bude pro náš klub velice důležitá, jak v rámci A-týmu, tak celé mládeže," uvedl nově jmenovaný generální manažer klubu Berani Zlín.

Fotogalerie