pondělí 10. července 2023 | Redakce

Turnaj v Pardubicích i výjezd za hranice. Známe plán letních přípravných zápasů

Během rozpálených červencových dnů si zlínští hokejisté užívají zaslouženou dovolenou, už nyní však znají plán pro zbývající část předsezónní přípravy. Ten zahrnuje hned sedm přátelských zápasů, které odehrají na přelomu srpna a září. Berany v nich čeká měření sil s tradičními rivaly, ale také zajímavá konfrontace se soupeři ze zahraničí.

Hanácký trojboj na úvod

První přípravný duel Berani odehrají na domácí půdě ve čtvrtek 10. srpna proti čtvrtfinalistovi minulého ročníku Chance ligy z Přerova. O týden později pak stejného soupeře vyzvou v odvetě na jeho ledě. Na Hané následně zůstanou, v pátek 18. srpna se totiž přesunou na led extraligové Olomouce.

Letní hokejové hry v Pardubicích

Novinkou v přípravě Beranů je letos dvoudenní turnaj v pardubické Enteria Aréně, na němž odehrají dvě utkání. Dalšími účastníky Letních hokejových her budou prvoligové mužstva Kolína a Pardubic “B” a také polského Jastrzebie. Ve středu 23. srpna tak mužstvo trenéra Miloše Říhy v semifinále vyzve Kolín, následujícího dne je pak na programu pak finále a zápas o třetí místo.

Generálky proti soupeřům ze Slovenska

V posledních dvou přátelských zápasech pak Berany prověří celky ze slovenské extraligy. Ve čtvrtek 31. srpna žlutomodří odcestují za hranice, kde se v atraktivním duelu představí na ledě trenčínské Dukly. O týden později pak přípravu zakončí na domácí půdě, 7. září se totiž po roce opět střetnou s vicemistrem uplynulého ročníku Tipos extraligy ze Zvolena.

Přípravné zápasy před startem sezóny Chance ligy 2023/24:

Čtvrtek 10. srpna: Berani Zlín - HC ZUBR Přerov (Zlín)
Čtvrtek 17. srpna: HC ZUBR Přerov - Berani Zlín (Zimní stadion Přerov)
Pátek 18. srpna: HC Olomouc - Berani Zlín (Zimní stadion Olomouc)
Středa 23. srpna: SC Marimex Kolín - Berani Zlín (Enteria Arena, Pardubice)
Čtvrtek 24. srpna: TBA - Berani Zlín (Enteria Arena, Pardubice)
Čtvrtek 31. srpna: HK Dukla Trenčín - Berani Zlín (Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín)
Čtvrtek 7. září: Berani Zlín - HKM Zvolen (Zlín)

Časy utkání budou zveřejněny později.