čtvrtek 27. července 2023 | Redakce

VIDEO: Máme jen ty nejvyšší cíle, chtěl bych jít ostatním příkladem, říká útočník Martin Novák

Má za sebou divokou sezónu, do které vstupoval v roli kapitána Jestřábů z Prostějova, v jejím průběhu však přestoupil do Kolína a zahrál si také za extraligový Hradec Králové. Nyní se už ale útočník Martin Novák těší na novou výzvu v podobě angažmá ve Zlíně, kde by se měl zařadit ke zkušeným lídrům mužstva Miloše Říhy.

Novák se posilou Beranů stal už v květnu, s týmem absolvoval soustředění v Čeladné, jinak se připravoval individuálně. Do druhé fáze přípravy už ale naskočil s celým mužstvem. “Asi se tu bude hodně trénovat (smích). Ale myslím, že se nám tu dělá dobrá parta, kluci mě přijali dobře. Některé znám už z předchozích působení v jiných týmech, takže zatím mám jenom dobré dojmy,” usmívá se zkušený útočník.

Ten během jara v rámci střídavých startů pendloval na trase Kolín - Hradec Králové, může tak srovnat zlínské podmínky se skromnějšími kluby i extraligovými favority. “Kolín je menší klub, takže to zázemí je tady samozřejmě na lepší úrovni, i když musím říct, že i tam se o nás starali suprově. Hradec je naopak velký klub a tam bych řekl, že ty podmínky jsou srovnatelné. Zatím si tu nemůžu na nic stěžovat,” popisuje Novák.

Ve zlínském kádru rozhodně nebude do počtu, naopak jeho příspěvek se v posledních letech v Chance lize pravidelně blížil bodu na zápas a patřil tak ke špičce celé soutěže. “Mou ambicí vždycky je vyhrávat každý zápas. Tady má klub jen ty nejvyšší cíle, a i proto jsem přišel,” říká křídelník, který v první lize v minulosti nastupoval i za Litoměřice a českobudějovický Motor.

Svou roli v mužstvu nebere na lehkou váhu. “Už mám určitý věk a nějaké zkušenosti, takže doufám, že bych měl patřit k lídrům týmu a popřípadě třeba ukázat i ostatním spoluhráčům nějakou cestu a jít jim příkladem,” vysvětluje čtyřiatřicetiletý forvard.

Berani se v pondělí po návratu z dovolené opět sešli na Zimním stadionu Luďka Čajky, příští týden pak poprvé vyjedou na led vedlejší PSG Areny. “Určitě mi led chyběl víc než suchá příprava. Myslím, že každý už se na led těší, a hlavně na září, až budeme mít tu největší dřinu v přípravě za sebou,” přiznává Novák.

Tomu minulá sezóna skončila už v březnu, z důvodu nepostupu Kozlů do play-off tak vyřazovací boje sledoval pouze jako divák. “Myslím, že to sledoval každý. I baráž, ta mi kolikrát přijde, že se sleduje i víc, než extraligové play-off, protože každý je zvědavý, jestli bude nový tým, nebo ne. Takže jsem to určitě sledoval a viděl jsem, že atmosféra tu byla super,” říká.

Na zlínské fanoušky, které dosud zažil pouze v roli soupeře, se tak těší. “Doufám, že budou chodit na zimák nás v co největším počtu podporovat a náš hokej se jim bude líbit,” vzkazuje Martin Novák.