pátek 04. srpna 2023 | Redakce

VIDEO: Chtěl bych začít novou sezónu tak, jak jsem skončil tu minulou, říká oslavenec Denis Kindl

V den svých jednatřicátých narozenin zakončil útočník Denis Kindl spolu s celým mužstvem zlínských hokejistů první týden tréninků na ledě. Začala tak druhá fáze přípravy na novou prvoligovou sezónu, v níž by se nejproduktivnější hráč uplynulého play-off měl opět zařadit mezi největší opory Beranů.

Narozeninový den Kindl zahájil tréninkem, na oslavy si ale čas také najde. „Asi to lehce oslavíme s rodinou a s kamarády, když to tak hezky vyšlo na ten páteček,“ usmívá se. „Kluci mi samozřejmě přáli. Až půjdeme do nové kabiny, tak jim vezmu nějakou svačinku, ať si společně pochutnáme,“ říká čerstvě jednatřicetiletý útočník.

Právě zrekonstruovaná kabina A-týmu je na Zimním stadionu Luďka Čajky velkou novinkou, hráči v ní budou mít kompletně nové zázemí včetně prostorů pro trénink a regeneraci. „Chodíme tam dennodenně, teď se tam udělalo strašně moc práce. Vypadá to skvěle, dodělává se i wellness, takže se nemůžeme dočkat. Když jsou kabina a zázemí nové, tak se vám tam chodí líp, víc se na tréninky těšíte, takže z tohoto pohledu nám to určitě pomůže,““ těší se Kindl.

Zatímco stavební práce v kabině finišují, Berani naskočili do přípravy na ledě, ze které mají za sebou první týden. „Není to žádná sláva, ty začátky jsou samozřejmě vždycky těžší. Myslím, že ještě tak dva tři týdny bude trvat, než se do toho člověk dostane, ale to je každý rok stejné. Možná s přibývajícím věkem se do toho člověk dostává čím dál pomaleji,“ přiznává rodák ze Šumperka.

Už příští týden je na programu první ze sedmi přípravných duelů, který Zlíňané odehrají ve čtvrtek na PSG Areně proti Přerovu. „Uvidíme, kdo bude hrát, pořád je to příprava. Noví hráči se budou chtít ukázat před trenérem, takže do toho všichni půjdou naplno,“ očekává Kindl.

Ten by měl v nové sezóně opět patřit mezi největší opory Beranů. „Začátek musí být určitě lepší než loni, kdy jsem se trochu trápil, a navíc jsem měl i zranění. Chtěl bych začít novou sezónu tak, jak jsem skončil tu minulou, pokud se to podaří, tak myslím, že to bude dobré,“ říká nejproduktivnější hráč posledního play-off.

A jaká je v mužstvu momentálně atmosféra? „Tým se trochu změnil, ale doufám že kluci budou mít stejnou motivaci jakou jsme měli loni a tou je snaha o postup do extraligy. Myslím, že je dobře, že se mužstvo obměnilo, protože přijde konkurence a snad bude větší hlad po úspěchu,“ dodává Kindl, který se ve Zlíně připravuje na svou druhou sezónu.

V té první už zažil i atmosféru, kterou příznivci dokáží na tribunách Zimního stadionu Luďka Čajky vytvořit. „Doufám, že nás budou podporovat jako loni a my se jim pokusíme slíbit lepší začátek sezóny,“ mrká Denis Kindl.