úterý 19. září 2023 | Redakce

Vítáme dalšího seveřana! Z finské nejvyšší soutěže přichází Jesse Paukku

Soutěžní sezóna se sice již rozběhla, kádr zlínských Beranů však nadále posiluje. A to významně. Žlutomodrý dres totiž bude nově oblékat útočník Jesse Paukku, který dosud působil v klubu Vaasan Sport hrajícím finskou Liigu, ve které odehrál přes 270 utkání. Ve zlínském mužstvu tak bude vedle krajana Atteho Huhtely druhým zástupcem země tisíce jezer.

Rodák z Joensuu se za hranice rodné země vydává poprvé v životě. Svou dosavadní kariéru spojil především se dvěma kluby. V mládeži se rozvíjel v Jokipojat, kterému v roce 2015 výrazně pomohl postoupit ze třetí do druhé nejvyšší soutěže, posledních šest let pak spojil s Vassan Sport hrající nejvyšší Liigu. Nejpovedenější sezonu zažil před dvěma lety, kdy získal hned 28 bodů a byl druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Paukku v mládí také pravidelně reprezentoval, starty v národním týmu zapsal od šestnáctky až po dvacítku. Vskutku impozantní pak byl jeho vstup do velkého hokeje, v prvním zápase v nejvyšší soutěži se totiž zaskvěl dvěma góly.

Ve Zlíně se zkušený útočník potká s krajanem Atte Huhtelou, společně tvoří první finskou dvojici v historii klubu. Pro Berany by ale především mělo jít o zvučnou posilu do útočných řad.

„Myslím, že je to kvalitní útočník, klasické křídlo, velmi dobrý bruslař, který je zejména rychlostně na skvělé úrovni. Prošel mládežnickými reprezentacemi, odehrál 279 zápasů v nejvyšší finské soutěži, což jej charakterizuje samo o sobě.“

Miloš Říha, hlavní trenér Berani Zlín