čtvrtek 18. ledna 2024 | Redakce

Petr Holík: Měl jsem z toho respekt, ale přesně takhle potřebujeme hrát

Petr Holík má za sebou první zápas po návratu do Zlína. A comeback to byl snový, kreativní útočník řídil (2+1) výhru Beranů v Pelhřimově. Se svým výkonem i výkonem týmu byl Holík spokojen, nyní doufá, že se podaří povedené představení přenést i do dalších zápasů.

Petře, jak bys po svém prvním zápase ohodnotil Chance ligu?

Měl jsem z toho respekt, samozřejmě mezi extraligou a Chance ligou rozdíly jsou. Tempo to dneska mělo velké, byl to těžký zápas. Jsem rád, že jsme vyhráli za tři body.

Jak se ti spolupracovalo se spoluhráči v lajně? Jakub Šlahař se bohužel velmi rychle zranil...

Tak trénoval jsem s nimi dvakrát, pak se navíc Šlahy nešťastně zranil. Ale jinak to bylo dobrý, nějak se to protočilo, dali jsme góly, takže stěžovat si nemůžu.

Jaké byly Tvoje pocity po příchodu do kabiny?

Já když jsem přišel do kabiny, tak panovala dobrá nálada, takže o to líp se mi mezi kluky vstupovalo.

Co bys řekl k zápasu s Jihlavou?

Tak první třetina byla od nás taková slabá, nedostali jsme se do toho. Ale dvě třetiny jsme odbojovali, potom v posledních pět minutách kluci zblokovali strašně moc střel. Přesně takhle potřebujeme hrát.

Od Tvého příchodu do Zlína se očekává opravdu hodně. Svazuje tě to nějak, nebo je to naopak motivací?

Samozřejmě vím, že mám nějakou zodpovědnost, ale nijak si to nepřipouštím, soustředím se na sebe. Doufám, že výkony půjdou ještě nahoru a co nejvíc pomůžu týmu. Na druhou stranu dnes to byl první zápas, nechci to nějak přeceňovat.

V Chance lize ses uvedl parádní zadovkou a asistencí na první gól Beranů. Jak bys celou situaci popsal.

Tam byla střela od modré, gólman si to málem srazil do brány. Zařval jsem na Lanýže (Martin Lang), ať to hodí za bránu, periferně jsem viděl, že tam Jepu (Jesse Paukku) jede. Naštěstí to prošlo a on už to udělal fantasticky, vykoupal si ho a dával do prázdné.

Fotogalerie