čtvrtek 01. února 2024 | Adam Čuba

Mikko Salmio: Když dáme jen jeden gól, je to problém. Musíme to zlomit a dostat se do pohody

Těsné utkání s Prostějovem hodnotil náš jediný střelec Mikko Salmio. Finský útočník zažívá možná nejpovedenější období sezony, za poslední tři zápasy nasypal čtyři góly a patří k nejlepším zlínským hráčům. V rozhovoru kromě duelu s Jestřáby rozebírá i vlastní výkony, spolupráci s Martinem Novákem a Nicolasem Werbikem a týmovou produktivitu. „Je to hlavně o pohodě, někteří kluci to prostě musí zlomit,“ říká vytáhlý forward.

Mikko, co bys řekl k zápasu s Prostějovem?

Já si myslím, že jsme dnes hráli dobře. Měli jsme dát víc gólů, šance jsme měli a zasloužili bysme si to. Musím říct, že Prostějov je opravdu dobrý tým. Ukázali jsme, že dokážeme hrát s takovým soupeřem dobrý hokej, akorát prostě musíme dát víc gólů.

Dnešní výkon působil lépe než ve ve Frýdku-Místku, souhlasíš?

Ano, jednoznačně. Měli jsme dobrý start, od prvního střídání byla na ledě dobrá energie, hráli jsme agresivně. Rychle jsme taky dali první gól, to nám pomohlo.

Nakonec jsme ale opět dali jen jeden gól...

Je to problém, zjevně. Když dáte zase jeden gól tak to už je problém.

Jak tedy střeleckou bilanci vylepšit?

To je dobrá otázka. Asi kdybychom to věděli, tak už jsme začali dávat víc gólů. Myslím si, že to je o herní pohodě. Když se podíváš na moje statistiky, tak mi tam pár gólů minulý týden padlo. Jsi klidnější, začneš se dostávat do střeleckých pozic, nejsi tolik vystresovaný. Až to někteří kluci zlomí a spadne to z nich, tak to bude dobré.

Osobně se ale cítíš dobře, ne? V posledních třech zápasech si dal čtyři góly...

Jo, cítím se fajn. Už od Vánoc bych řekl, že je moje hra lepší, bylo jen otázkou času, kdysi to tam začne padat. Když budu dál pracovat, body přijdou.

V lajně nyní stabilně hraješ s Nicolasem Werbikem a Martinem Novákem. Jaká je s nimi na ledě spolupráce?

Moc si to s nimi užívám, hrajeme spolu už nějaké dva měsíce. Je lehké s nimi hrát, oba jsou dobří bruslaři, rozumí si s pukem. Moje práce je vytvářet prostor a dostávat je do šancí. Takže ano, je skvělé s nimi hrát v jednom útoku.

Vnímáš, že příští utkání v Kolíně je při pohledu na tabulku velmi důležité?

Myslím si, že v podstatě celou sezonu nehrajeme tak, jak bychom měli, takže nějaký tlak cítíme, nicméně nemyslím si, že je to jiné než dnes nebo ve Frýdku-Místku.