sobota 10. února 2024 | Redakce

Martin Novák: V kabině jsme si ujasnili spoustu věcí, důvěru fanoušků si chceme získat zpátky

Se čtyřiadvaceti body je v aktuální sezóně zatím nejproduktivnějším hráčem Beranů, na osobní statistiky však nehledí. Zkušeného útočníka Martina Nováka totiž stejně jako zbytek týmu trápily výsledkové nezdary, které zlínské mužstvo v posledních týdnech zažilo. Týdenní reprezentační přestávka tak přišla vhod, Berani během ní našli prostor na semknutí týmu i poctivou přípravu na závěrečné zápasy základní části.

Zlín se odjakživa pyšnil širokou fanouškovskou základnou, čehož jsou si hráči v kabině dobře vědomi. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás i v této situaci pořád chodí podporovat. Někteří s námi dokonce jezdí i na venkovní zápasy, hlavně v Kolíně jich bylo opravdu spoustu a fandili skvěle,“ oceňuje pětatřicetiletý forvard, který ve Zlíně působí první sezónou.

I on však chápe, že poslední výsledky mužstva nenechaly příznivce klidnými. „Vím, že pro ně teď asi není jednoduché nás podporovat, naše hra nebyla koukatelná, což cítíme stejně jako oni,“ přiznává Novák.

Týdenní reprezentační pauzu tak Berani pojali jako příležitost semknout se, kromě tréninků na ledě a v posilovně tak měli také prostor probrat s celým týmem aktuální dění. „Během přestávky jsme si v kabině s klukama ujasnili spoustu věcí a věříme, že těch posledních pár zápasů, které v základní části zbývají, by nás mohlo zase nakopnout,“ říká autor jedenácti ligových branek.

Příležitost budou mít už v následujícím týdnu, kdy je čekají hned tři důležitá utkání. To první už v pondělí, kdy na domácím ledě vyzvou pražskou Slavii. „Určitě se budeme chtít vrátit s lepším herním projevem. To je jediná cesta k tomu, aby nám lidé dali znovu šanci a zase nám věřili,“ uvědomuje si Novák.

Zlínská kabina tak do nadcházejících náročných týdnů vstupuje s odhodláním. „Stále věříme. Věřím, že naše cesta může být ještě dlouhá a za sebe můžu slíbit, že do toho půjdeme naplno,“ říká Martin Novák.