pondělí 12. února 2024 | Adam Čuba

Pavel Sedláček: V pauze jsme dobře potrénovali, chceme bodovat v každém zápase a posunout se co nejvýš

Berani vstoupili do poslední fáze základní části úspěchem, po reprezentační přestávce přehráli Slavii Praha 2:0 a udrželi se na dostřel elitní šestky. Utkání hodnotil Pavel Sedláček, poctivý útočník, kterého kabina zvolila hráčem zápasu. Zkušený centr zhodnotil utkání, vrátil se ale i k reprezentační přestávce a poslednímu utkání s Kolínem.

Pavle, jak bys zhodnotil výhru nad Slávií?

Byl to těžký zápas, ubojovaný. Jsme samozřejmě rádi za tři body, bylo tam ale hodně chyb, těch se musíme příště vyvarovat. Je to konečně výhra za tři body, navíc doma, takže nám to může přidat na sebevědomí. Věřím tomu, že půjdeme zápas od zápasu a dostaneme se co nejvýš.

Slavia za dvě třetiny vyprodukovala jen deset střel na bránu. Jak náročné bylo hrát proti týmu, který se výrazně soustředí na obranu?

Já si myslím, že to bylo i díky tomu, že jsme dobře bránili, nepouštěli jsme je do šancí. Slavia má ale podle mě kvalitu, když jsme s nimi hráli venku, tak potvrdili, že jsou výborní. I když hrají na spodu tabulky, tak ta hra tomu vůbec neodpovídá. Řekl bych, že se ještě zvednou.

Když jsme si ve druhé třetině vytvořili několik dobrých šancí a nedokázali jsme z nich skórovat, nebylo to už trošku frustrující?

Neřekl bych, že frustrující. Šance jsme měli, bohužel jsme neskórovali. Samozřejmě je to nepříjemné, když je to jenom o gól, může se pak stát cokoli, vypadnutý puk, brejk. My jsme ale věřili, že tam ten druhý gól nakonec dáme.

Vraťme se ještě k poslednímu utkání s Kolínem (4:8). Co se stalo?

Tam to bylo hrozné. Pop první třetině jsme prohrávali 0:4, to už se pak těžko otáčí. Celý zápas jsme byli o krok pozadu, neuhrávali jsme souboje. Nefungovalo nám tam nic...

Jaký program měla reprezentační přestávka?

Měli jsme dva dny volna, pak jsme začali trénovat. Myslím si, že jsme potrénovali dobře, něco jsme naposilovali v posilovně, zaměřili jsme se i na systémové věci, které chceme změnit. Dneska už jsme je hráli v zápase a docela to fungovalo, tak snad čím víc to budeme trénovat, tím víc nám to bude fungovat.

Jaký je nyní plán do dalších zápasů?

Bodovat v každém zápase, ideálně za tři body. Chceme se v tabulce posunout co nejvýš.