neděle 03. března 2024 | Adam Čuba

Preview: Juniorům už dnes startuje předkolo s Jihlavou

Naši junioři v posledním kole nadstavby stvrdili postup do předkola play off a nyní už se chystají na osmifinále s Jihlavou. Pojďme si nyní shrnout, co Berany v nejbližší době čeká, představíme si Duklu jako soupeře a hodnocení před startem série dodají útočník Jakub Heš a také trenér Martin Hamrlík.

Hodnocení dosavadního průběhu sezony se ujal jeden z ofenzivních lídrů mužstva Jakub Heš. „Pocity po postupu jsou skvělé, tohle je přesně to, proč hrajeme hokej! Vybojovali jsme si to, určitě je to pro nás úspěch,“ začíná produktivní útočník. „Poslední zápasy byly náročné, věděli jsme, že když prohrajeme, tak nepostoupíme. Na hlavu to není jednoduché, samozřejmě jsme si museli dávat pozor třeba na zbytečné fauly.“ První krizový okamžik nastal v utkání s Hradcem, ten ale naši junioři zvládli zvrátit a vyhrát 3:2. „Ano, s Hradcem jsme prohrávali, ale udrželi jsme se na dostřel a to bylo klíčové. Nakonec jsme to dokázali otočit.“

Sezona nebyla ze zlínského pohledu nejjednouší, kde tedy autor deseti ligových branek vidí moment, který zlomil výkony Beranů k lepšímu? „Za mě to bylo v půlce nadstavby, začali jsme víc makat, hrát jako tým. Najednou jsme si věřili, že to play off můžeme udělat. Semkli jsme se, udělali šňůru výher.“

Jakub za sebou také nemá snadný vstup do Nového roku, dva měsíce totiž strávil na marodce. Nyní už je ale zpátky ve formě a na play off bude připraven! „Se svými výkony jsem velmi spokojený, byl jsem sice nějakou dobu zraněný, ale nástup zpátky se mi vydařil. Kluci mi hodně pomohli, navíc i týmu se tou dobou dařilo, takže dobrý“, usmívá se mladší z rodinného klanu Hešů.

Co náš tým nyní čeká?

Udržení postupové příčky znamená, že se Berani ze třetího místa kvalifikovali do předkola play off, v tom se střetnou s Jihlavou, tedy týmem z dolní poloviny vyšší nadstavbové skupiny. Hraje se na tři vítězné utkání, maximálně se tedy odehraje pět zápasů. První duel je na programu ve čtvrtek 7.3, doma se naši junioři poprvé představí v pondělí 11.3.

Slovo trenéra

„Vidíme, že kluci jedou na doraz. Musím zaklepat, že gólman má formu, když děláme malé věci dobře, dokážeme zvládnou takové zápasy, jako třeba s Hradcem. A když je zvládáme, tak roste sebevědomí, což je jedině dobře. Rozhodně to nebereme tak, že máme hotovo, chceme jít co nejdál.“


Trenér Martin Hamrlík


Představujeme soupeře pro osmifinále - Dukla Jihlava

Soupeřem Zlína bude v předkole play off jihlavská Dukla, tedy soupeř, kterého ze základní části dobře známe. Úspěšnější byl ve vzájemných zápasech celek z Vysočiny, ten vyhrál tři ze čtyř utkání. Berani uspěli jednou, hned při prvním měření sil soupeře vynulovali 5:0.

Nutno však dodat, že Jihlavě bude v play off chybět velká útočná síla, na hostování do jiných týmů totiž poslala dvojici zahraničních hvězdiček. Ilarion Kuprijanov pomáhá zachránit v extralize Motor České Budějovice, Maksim Burkov zase dohrává ročník v Olomouci.

V základní části Dukla o tři body uhájila elitní čtyřku a zahrála si vyšší nadstavbu. V té každopádně patřila k horším týmům, skončila šestá s tím, že méně bodů posbíraly pouze Vítkovice.

„Myslím si, že Jihlava bude hrát rychlý hokej, nahrává tomu i jejich malý stadion. Bude to fyzicky náročné, hodně o soubojích. Mají tam hodně šikovných kluků, i když tedy někteří odešli. Zmíním třeba Jonáše Jungwirtha, navíc jejich beci jsou velcí, bude těžké se přes ně dostat. Ale myslím si, že jako tým jsme lepší, když budeme hrát celých šedesát minut naplno, tak máme určitě velkou šanci je porazit,“ doplňuje ještě na adresu našeho soupeře Jakub Heš.