úterý 12. března 2024 | Adam Čuba

Preview: Mečbol číslo jedna! Berani mohou čtvrtfinále na vlastním ledě ukončit

Čtvrtfinálová série mezi Zlínem a Prostějovem se po dvou žlutomodrých triumfech přesouvá z Hané do Baťova města. Berani mají doma dva pokusy na ukončení čtvrtfinále, hraje se zítra od 17:30 a pozítří, tedy ve čtvrtek, ve stejný čas.

Úvodní dva duely v Prostějově nakonec dopadly nadmíru úspěšně, první duel Berani famózně otočili ve třetí třetině, druhou bitvu urvali v prodloužení a nyní mají skvělé vedení doprovázené třemi mečboly! Buďte u toho taky, kompletní informace o vstupenkách naleznete ZDE


Doprovodný program

Zítra se mají naši fanoušci rozhodně na co těšit! V prodeji bude nové vydání Magazínu Beran, kde si budete moct přečíst hokejový příběh Aleksiho Salonena, vzpomínky bývalých zlínských koučů a mnoho dalšího. Speciálním hostem utkání bude bývalý obránce Pavel Kowalczyk, jenž bude po celou dobu přítomen v zápasovém studiu, z toho budeme během přestávek živé vstupy. A to ještě není ani z daleka všechno! Opět se můžete těšit na Tombolu 50 na 50, kdy za jeden lístek v hodnotě 50 korun můžete vyhrát finanční odměnu a zároveň podpořit naši mládež. V našem fanshopu budou zároveň k prodeji nové produkty od regionální značky Vasky.

Zlepšené přesilovky, rozložená produktivita a příspěvek obránců

Za první zápasy jsme mohli na hře Beranů sledovat nejedno pozitivum. Tím prvním jsou výrazně úspěšnější přesilovky, které pomohly našemu týmu v prvním utkání, to Berani udeřili v početní výhodě dvakrát. Zajímavým prvkem je také spravedlivě rozložená produktivita, bod získalo už 13 hráčů včetně pěti obránců! Na dvou bodech jsou momentálně Zdeněk Sedlák (2+0), Jakub Šlahař, Jesse Pauku, Martin Lang (všichni 1+1) a Aleksi Salonen (0+2).


Prostějov praktikuje ofenzivní styl hry, Berany v obou zápasech přestřílel

Jestřábi zlínský tým stylem hry nepřekvapili, i v play off se soustředí na velkou ofenzivní sílu a střelbu ze všech pozic. V obou případech domácí Srdínkovu letku přestříleli, pokaždé šli nad třicet ran na zápas. „Oni jsou furt v rychlosti, pořád napadají, hážou si to po prknech, je to nepříjemné,“ všímá si střelec Vojtěch Riedl. „Na druhou stranu ten tlak pak polevil a my jsme kontrolovali hru,“ říká obránce, který ke druhé výhře pomohl brankou, svou první v sezoně!

Slovo z kabiny

„Byl to úžasný pocit, dát vítězný gól v prodloužení a získat pro Zlín ten druhý bod! V Prostějově jsme hráli dobře, přesně takhle musíme pokračovat ve středu.“


Mikko Salmio (útočník), Berani Zlín

Urvou Berani postup?

Vzpomeneme-li si na loňský ročník, vidíme, že domácí led byl v play off největší zlínskou zbraní, za celou vyřazovací část Berani na vlastním stadionu nezakusili porážku, slavili zde i titul po výhře nad Vsetínem. Tehdy jsme do třetích zápasů vždy vstupovali za stavu 1:1, nyní je situace výrazně příznivější, k triumfu stačí jediná výhra. Köhler a spol budou spoléhat i na mohutnou podporu tribun, konec konců už do Prostějova vyrazili naši fanoušci v úžasném počtu.

Koho sledovat v dresu soupeře?

Tomáš Hanousek, obránce (25)

Produktivní obránce si výbornou formu ze základní čísti (10+24) přenesl i do play off. V prvním utkání se blýskl pohledným gólem, navrch přidal dvě nahrávky a vede produktivitu celé série. Mladý obránce, který odehrál před třemi lety i 12 utkání ve Zlíně nyní doufá, že dokáže zvrátit brzký a hořký konec jestřábí sezony...

Statistiky týmů v play off

Berani Zlín Play-off Chance ligy 2024 LHK Jestřábi Prostějov
2 Vítězství v sérii 0
8 Vstřelených branek 5
2/5 (40%) Úspěšnost přesilovek 0/6 (0%)
6/6 (100%) Úspěšnost oslabení 3/5/ (60%)
21 Bloky 18
16 Trestné minuty 14
Zdeněk Sedlák – 2 body (2+0) Nejproduktivnější hráč Tomáš Hanousek – 3 body (1+2)
Aleksi Salonen – 2 body (0+2) Nejproduktivnější obránce Tomáš Hanousek – 3 body (1+2)
Zdeněk Sedlák (2 branky) Nejlepší střelec Zdeněk Doležal (2 branky)
Aleksi Salonen (2 asistence) Nejlepší nahrávač Tomáš Hanousek, Tomáš Jiránek (2 asistence)
Nicolas Werbik (+3) +/- Zdeněk Doležal (+3)
Zdeněk Čáp, Aleksi Salonen (4) Bloky Tomáš Jiránek (4)
Daniel Huf (92.26%) Úspěšnost zákroků Marek Štipčák (89,29%)