neděle 24. března 2024 | Adam Čuba

Jan Süss: Dáváme do toho všechno, ale musíme být důraznější. Dnes do zápasu půjdeme s čistou hlavou

Semifinálová série mezi Zlínem a Litoměřicemi se klasickému play off zatím zcela vymyká. Zatímco Stadionu uštědřili tvrdý direkt Berani ve druhém utkání (8:1), Kališníci vrátili úder včera, vyhráli 5:1 a vracejí se do vedení v sérii. Svěřence Jana Srdínka však na domácí půdě čeká ještě jeden duel, a to hned dnes. S čím do něj naši hokejisté půjdou a v čem byl klíč včerejší prohry? Na to jsme se po utkání zeptali útočníka Jana Süsse.

Honzo, zápasy jsou nyní jako na houpačce, jeden jsme výrazně vyhráli, dnes jsme prohráli 1:5. Proč tomu tak je?

Asi jsem to ještě nezažil, že by ty výsledky v jedné sérii byly takhle vysoké, ale je to play off a může se stát cokoli. My jsme u nich jeden zápas vyhráli, jeden prohráli a teď uděláme všechno pro to, abychom sérii zase vyrovnali.

Mohlo nastat po vysoké výhře i podcenění soupeře?

To si nemyslím. Spíš škoda, že jsme dostali gól v oslabení. Pak jsme dostali přesilovku, v té jsme si měli pomoct, ale dostali jsme na 0:2. Určitě si ale nemyslím, že jsme je podcenili.

Co tomu tedy dnes chybělo, bojovnost?

Já si myslím, že každý do toho dává všechno. Každopádně bychom měli být důraznější v soubojích a před bránou, abychom dali ten první gól. Doma musíme dát víc gólů než jeden...

Jak se nyní připravit na další klíčové utkání, které se hraje už zítra?

Musíme hlavně zregenerovat. Dát si dobrou večeři, zítra přijít s čistou hlavou a do zápasu jít s tím, že ho prostě vyhrajem.

Velkým pozitivem dnes každopádně byla podpora zlínských fanoušků, souhlasíš? Co říkáš na jejich podporu?

Atmosféra byla super, přišlo šest tisíc lidí. Jsme za to moc rádi, doufám, že přijdou i zítra a uvidí naše vítězství.