pondělí 25. března 2024 | Redakce

Byl to asi můj nejdůležitější gól ve Zlíně, hodnotí vítěznou trefu Stanislav Sadovikov

Čtvrtý semifinálový zápas s Litoměřicemi nabídl tentokrát pořádné drama. Berani si výtečně rozehrané utkání zkomplikovali ve třetí třetině, kdy soupeř nejprve snížil a následně pět vteřin před koncem prostřelil Daniela Hufa opět Filip Kuťák, který vyrovnal. Domácí měli naštěstí v rukávu ještě jeden trumf - ukrajinského útočníka Stanislava Sadovikova, který se do sestavy vrátil po téměř dvou měsících a hned rozhodl trefou v prodloužení.

Po měsíci a půl jsi hrál ostrý zápas, hned je z toho gól v prodloužení a takový krásný příběh. Jaké jsou nyní Tvé pocity?

Pro mě to bylo těžké od první minuty, ale podrželi mě trenéři, podrželi mě diváci. Nakonec jsme to zvládli dobře a mě se podařilo dát ten vítězný gól, takže super.

Jak ses po tak dlouhé době cítil na ledě?

Já jsem dva měsíce jsem nehrál, takže to nebylo jednoduché. Ale trénoval jsem s panem Sedlákem, takže jsem velice dobře připravený.

Jak bys popsal ten svůj rozhodující moment v prodloužení?

Bylo to po souhře celé formace, Béďa Köhler dával na Sedla (Pavel Sedláček), který střílel. Já jsem clonil před bránou, kotouč se dobře odrazil, zabojoval jsem na brankovišti, vyhrál ten souboj s gólmanem a zvítězili jsme.

Byl to pro Tebe nejdůležitější gól tady ve Zlíně?

Tak v play off je každý gól důležitý. Loni jsem dal gól i proti Vsetínu, hezky to sbírám. Dnes to každopádně byl vítězný gól, takže asi je opravdu nejdůležitější.

Jaké to bylo pro Tvou rodinu, která dnes na zápase byla?

Určitě byli rádi. Přijeli včera, dnes ráno se dozvěděli, že budu hrát. Rodiče byli rádi, že mě viděli hrát. Teď by tu samozřejmě chtěli zůstat, ale bohužel musí do práce (úsměv).