pátek 03. května 2024 | Redakce

Vítáme posilu z extraligy, mezi Berany přichází útočník Lukáš Válek

Po oznámení první posily pro defenzivní řady, přichází dnes na řadu první posila na postu útočníka. Tou se stává útočník extraligového Litvínova Lukáš Válek, devětadvacetiletý křídelník do Zlína přichází po sezoně, kterou kompletně strávil v nejvyšší soutěži.

Lukáš Válek spojil svou dosavadní kariéru výhradně s Litvínovem, jehož je odchovancem. V nejvyšší soutěži debutoval před deseti lety, od té doby se v dresu Vervy objevil alespoň v jednom utkání v každé sezoně. Statisticky nejúspěšnějším ročníkem pro něj byla sezona 2018/19, kdy v extralize nasázel 14 gólů. V uplynulém roce zasáhl do 30 utkání, ve kterých dal sedm branek a na šest tref přihrál, čímž pomohl Litvínovu k cestě do semifinále. Celkem pak za deset let nastřádal v extralize 280 zápasů, v nichž posbíral 69 bodů (39+30).

Výborné jméno si rodák z Mostu udělal i v Chance lize, kde pravidelně hostoval. Povedly se mu především dva ročníky Litoměřicích, kdy atakoval bilanci bodu na zápas, konkrétně ve 102 zápasech získal 90 bodů za 35 branek a 55 asistencí.

Nyní Lukáš Válek ohlásil návrat na prvoligovou scénu, kde se dlouhodobě prokazoval jako rozdílový hráč. Vítáme Lukáše mezi Berany a přejeme hodně štěstí!

V pondělí představíme další posilu zlínských Beranů!