čtvrtek 10. října 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník PSG Ondřej Veselý: Konečně jsme doma vyhráli zase za tři body

Gól vstřelil ve dvou posledních utkáních a střeleckou pohodu potvrdil i v zápase s Plzní. Útočník PSG Zlín Ondřej Veselý rychlou trefou pomohl k důležitému domácímu triumfu 4:1 nad hokejisty Plzně. „Jako odvetu za loňské finále jsme to ale nebrali, hlavně jsme chtěli konečně doma vyhrát za tři body,“ řekl pětatřicetiletý Veselý.

- Vypadá to, že přesun do první útočné formace ke dvojici Petr Leška, Jaroslav Balaštík vám svědčí.
"Lešoun nemá problém hrát s kýmkoliv, má skvělé čtení hry. Oproti Čájovi si tolik nejezdí pro puk, spíš si počká ve volném prostoru na přihrávku. Ale není těžké se tomu přizpůsobit. Jen musím více myslet na to, že mám obranné úkoly a hlídat to zezadu."

- Jak moc důležité byly dvě rychlé branky, jimiž jste vyhnali z brankoviště hostujícího Mensatora?
"Měli jsme i trochu štěstí, ale to jsme konečně potřebovali. Byly to dorážky, které dřív do branky nespadly, dnes ano. Proti Plzni se nám hrálo dobře, je to více ofenzivní tým, což nám sedí. Hokej byl díky tomu lepší. Navíc soupeři chyběl Martin Straka, takový hráč je hodně na ledě poznat a nejde nahradit."

- Dnes vás výrazně podržel Luboš Horčička, takové střetnutí asi po návratu z marodky potřeboval, že?
"Chytal s velkým klidem, bylo poznat, že je v pohodě. Pak se hraje lépe. Ale v minulém kole v Hradci Králové Libor Kašík taky zachytal výborně."

- Pomohlo vám, že jste hráli jen na tři lajny?
"Chytili jsme dobré tempo a bylo vidět, že dnes jsme šli více do branky než v předchozích utkáních. Možná hrálo roli i to, že další zápas máme až ve středu na Spartě a je dost času na regeneraci. V sobotu máme volno, takže si odpočineme."

- Jak těžký bude duel na Spartě? V posledních letech se vám tam daří.
"Mají teď zase úplně nový mančaft, ovšem zase budou hodně silní. Pamatuju si, že když jsme tam vyhráli, pokaždé jsme to nějak ubránili, ale herně nebyli lepší."

- Máte za sebou jedenáct kol, co zatím o síle týmu napověděly?
"Těžko říct, extraliga je letos ještě víc vyrovnaná než loni. Dnes jsme chtěli uspět, abychom se dotáhli na Plzeň. Před utkáním jsme měli třináct bodů a naším cílem je v každé čtvrtině základní části udělat aspoň dvacet. To je pomyslná meta, ke které se upínáme. Stačí v lize třikrát vyhrát a jste vpředu, ale naopak pár ztrát znamená propad v tabulce dolů. Musíme průběžně bodovat a pak to bude dobré."


Ondřej Veselý se raduje z branky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY