pátek 14. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Navrátilec Balaštík: Nad Slavií to byla vydřená výhra

Po vítězné brance Bedřicha Köhlera v 56. minutě spěchal ke šťastnému střelci a radostně ho objímal. Na Jaroslavu Balaštíkovi bylo hodně poznat, že chce návrat do Zlína oslavit výhrou. „Bylo to hrozně těžké utkání. V prvních zápasech sezony týmy vždy mívají spoustu sil. Za tři body jsme moc rádi,“ oddychl si útočník PSG Zlín po vydřeném triumfu 2:1 nad Slavií Praha.

- Jak moc si úvodního vítězství ceníte?

"Dnešní výhra byla hodně vybojovaná, Slavia byla nepříjemný soupeř. Ve třetí třetině na nás vletěli, zaslouženě vyrovnali a tlačili nás. Hrají fyzický hokej, je to hodně od podlahy a pro soupeře nepříjemné. Ale s tím jsme počítali předem, Slavia po loňském neúspěchu prezentovala, že bude hrát takhle."

- Na to, že se jednalo o první utkání extraligového ročníku, měla hra slušné tempo, že?

"To je pravda. Asi jsme my i Slavia měli dobrou přípravu. (úsměv) Na zápas jsme se těšili, naposledy se hrálo před týdnem, což je dlouhá doba. Bylo cítit, že máme chuť i odhodlání na extraligu. Snad se utkání divákům líbilo, tím spíš, že bylo s vítěznou tečkou pro nás."

- Jak jste byl spokojený s opětovnou souhrou s Petrem Leškou a Bedřichem Köhlerem?

Mohlo to být lepší, hlavně přesilovek jsme měli dost, ale ani jednu jsme nevyužili. V tomhle musíme být příště úspěšnější."

- Kdy jste byl nejblíž vstřelené brance?

"Asi v 5. minutě, kdy jsem zachytil špatnou rozehrávku beka a pak jsem nahrával Lešounovi. Bohužel to vystihl brankář. Pak jsem měl pár dorážek před brankou, ale vyložené gólovky to nebyly. Snad to vyjde příště."

Celý klub bude na góly první lajny hodně spoléhat, jste na to připravení?

"Tak to bývá každý rok. Víme, jaké jsou naše úkoly a věřím, že budeme správnými lídry mužstva.Zkušenějších hráčů je tady víc, ale góly se od nás čekají. Už jsem to říkal, ale opravdu jsem hrozně moc rád, že jsem zpátky ve Zlíně a hodně mně záleží na tom, jak tato sezona dopadne."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY