sobota 16. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólmanský specialista na nájezdy Libor Kašík: Bál jsem se pana Bednáře

Druhý gólman PSG Zlín Libor Kašík nastoupil potřetí v letošní sezoně na penaltové rozstřely a vychytal všechny slávistické střelce v čele s Jaroslavem Bednářem. Trenéři Zlína opět vytáhli z rukávu eso pro nájezdy a podruhé to byl úspěšný tah. Jednadvacetiletý odchovanec podobně zazářil na ledě Chomutova a neuspěl pouze v domácím rozstřelu s Třincem. Úřadující vicemistři i jeho zásluhou brali v důležitém zápase se Slavií bonusový bod navíc.

„Snažím se být připravený. Po každém tréninku s kluky nájezdy pilujeme. Když je zápas v závěru nerozhodný, dívám se po trenérovi, zda půjdu do brány. Nikdy dopředu však nevím, že půjdu do brány. Zatím mě tam pokaždé pan trenér dal,“ pověděl Libor Kašík, který v loňské sezoně zářil v prvoligové Olomouci.

Na tréninku každodenně dostává dobrou školu, neboť na něj často najíždí Martin Hamrlík, vyhlášený specialista na nájezdy a současný trenér obránců. „S panem Hamrlíkem mám vždy největší problémy. Má neskutečné ruce, i když nás jen trénuje. Nesmím mu vypichovat kotouče, abych ho nezranil. Jede čtyři nájezdy pokaždé jinak a dá mi čtyři góly,“ pověděl talentovaný brankář.

Na Kašíkovi si vylámali zuby všichni tři slávističtí nájezdníci. Neuspěli Jaroslav Bednář, Vladimír Růžička ani Lukáš Krenželok. Právě nestárnoucí Bednář je vyhlášený penaltový specialista. „Právě největší obavy jsem měl z pana Bednáře. Naposledy mi dal gól, že jsem se ani nestačil otočit. Naštěstí vystřelil tam, kde jsem to čekal a narval mi puk do lapačky,“ upřesnil Kašík.

Jediným úspěšným exekutorem nájezdů se stal Antonín Honejsek, který předvedl ve druhé sérii svůj dlouhý blafák. Zlínský forvard naznačil tělem pohyb a ukázkovou kličkou do forhendu překonal brankáře Slavie Dominika Furcha. „Dobře jsem se rozjel, což je základ a hodně záleží, jak naznačím gólmanovi. Dnes to vyšlo, zatímco minule proti Třinci ne. To jsem ale proseděl celý zápas kvůli zranění na střídačce a ten pokus nepočítám,“ usmál se další hrdina pátečního večera na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.

Antonín Honejsek se po úspěšném blafáku do slávistické sítě při rozhovoru s novináři usmíval.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY