středa 20. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Sváteční střelec Dalibor Řezníček: Já a dva góly? Možná někdy v žácích, už si nepamatuji

Obránce PSG Zlín Dalibor Řezníček se podílel dvěma brankami na vysoké výhře úřadujících vicemistrů nad Chomutovem. Přitom před zápasem s Piráty neměl na svém kontě ani jeden kanadský bod a v předchozích třech sezonách si připsal dohromady čtyři gólové trefy. Řezníček výrazně přispěl k debaklu Chomutova na zlínském ledě a skvělé hře obránců PSG, kteří se zapsali do statistik cekem osmi body v produktivitě. „Dva góly za zápas jsem dal naposledy snad v žácích. Už je to hodně dávno, ani si na to nevzpomínám,“ pověděl po utkání.

Dalibor Řezníček se vyznačuje poctivou defenzivní prací v obraně a v duelu proti Chomutovu mnoho nechybělo a mohl slavit dokonce hattrick. „Gólman střelu viděl. Trenér mi to druhém gólu říkal, ať si nějaký gól nechám na příště. Snad se to v dnešním zápase zlomilo, určitě každý gól nebo bod v produktivitě potěší, ale nejsou měřítkem mého výkonu,“ pověděl obětavý bek.

Poprvé skóroval na začátku druhé třetiny, když se došoural kotouč po jeho střele mezi Hanuljakovými betony za brankovou čárou. „Gólman ztlumil střelu, ale puk se štěstím doskákal za jeho záda. Spoluhráči se začali radovat, tak jsem věděl, že je to gól,“ popsal gólovou situaci ze začátku 22. minuty. Další přesný zásah do černého přidal opět v početní výhodě, to už v bráně soupeře stál náhradní gólman Milan Řehoř.„Jeli jsem tři na dva a po skvělé kombinaci jsem skóroval do odkryté brány,“ viděl dvaadvacetiletý obránce situaci z 53. minuty.

Piráti z Chomutova pouze v první třetině drželi s favoritem krok. „Důležitým okamžikem byly naše dva góly na začátku druhé třetiny. Do té doby byli hodně nepříjemným soupeřem, v přesilovkách s vytvořili i slibné šance. Postupem času jsme je zlomili, přidali jsme další góly a ve třetí třetině se zápas prakticky jen dohrával,“ uzavřel Dalibor Řezníček.

Dalibor Řezníček při děkovačce s fanoušky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY