pátek 29. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Petr Leška: Dali jsme Spartě šestý gól a máme tři body. Hokej se divákům musel líbit

Poslední tříbodová výhra hokejistů PSG Zlín v domácím prostředí nad Spartou je stará téměř tři roky. Až nyní dokázali Berani kletbu v zápasech s pražským soupeřem prolomit a v napínavém utkání vyhráli 6:5. „Byl to hokej, který se divákům musel líbit,“ pochvaloval si centr Petr Leška, který k triumfu přispěl třemi kanadskými body.

- Po první třetině jste prohrávali 1:4, jenže pak jste během necelých pěti minut obrátili skóre na 5:4. Čím to bylo?

"Řekli jsme si, že půjdeme postupně a budeme se chtít gól po gólu přibližovat na dostřel, ale nakonec to vyplynulo trochu jinak. (úsměv) V první třetině nám tam spadly skoro všechny šance, které soupeř měl, ve druhé třetině se to zase otočilo. Celkově to bylo vyrovnané utkání, nikdo nebyl výrazně lepší."

- Nakopl vás tento obrat psychicky?

"Na nějakou minutku možná ano, ale potom ve druhé polovině druhé třetiny zase měli navrch oni. Hlavně jsem rád, že jsme v závěru dokázali vstřelit šestý gól a nakonec máme tři body."

- Pomohlo vám i to, že hostující gólman Tomáš Král předvedl velmi mizerný výkon?

"Napadalo mu to tam. Na rozvičce jsme si všimli, že nechytá Pöpperle, jinak jsme to pak neřešili."

- V závěru už to bylo jen o tom, komu se podaří jednou brankou odskočit do vedení, že?

"Nechtěli jsme nijak divočit a hlavně hrát zodpovědně směrem do obrany. Musím pochválit Šturyho, chytal výborně. Nakonec rozhodla standardní situace, jak už to tak v hokeji bývá. Měli jsme i trochu štěstí.

Petr Leška najíždí od mantinelu před bránu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY