středa 21. ledna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Hokejová akademie ve Zlíně navázala spolupráci s německým Mannheimem

Klub HC PSG Zlín vstoupil do projektu hokejových akademií Českého svazu ledního hokeje v létě 2013. Od letošního roku 2015 byla uzavřena dohoda o spolupráci s německým mládežnickým týmem Jungadler Mannheim. Spolupráce spočívá ve vzájemné výměně zkušeností, tréninkových metodách, účastí na turnajích, trenérských stáží atd. Zlínští starší žáci (osmá třída, ročník 2001) se zúčastní pod vedením trenéra Petra Mokrejše koncem ledna mezinárodního turnaje v Mannheimu.

Ve Zlíně úspěšně funguje hokejová akademie již druhou sezonu a nyní se podařilo navázat spolupráci s prestižním německým klubem. Mimochodem Mannheim se stal šestinásobným německým mistrem a v letošní sezoně suverénně vede nejvyšší DEL ligu. „Jsme rádi, že došlo k dohodě právě s tímto německým týmem. Společně s Eisbärenem Berlín odpověděli na spolupráci. Mannheim je špičkový klub s výborným zázemím a tradicí pro mládežnický hokej,“ uvedl Tomáš Valášek, trenér mladšího dorostu Zlína. Právě Valášek, který působil v Německu léta jako hráč i trenér, vyjednal spolupráci s klubem ležícím v oblasti Bádenska-Württemberska.

Koncem ledna se představí v Německu na mezinárodním žákovském zápolení hned dva týmy a čtyři trenéři. „Společně se staršími žáky Zlína tam pojede i výběr Zlínského kraje. Porovnáme si výkonnost se špičkovými týmy z Německa nebo Rakouska na této věkové úrovni ročníku 2001. Určitě bude prostor navštívit zázemí týmu Jungadleru,“ pověděl Valášek. Společně s ním odcestují i další zlínští trenéři Petr Mokrejš, Zbyněk Mařák a Tomáš Jankovič.

Vyslanci hokejové akademie ve Zlíně pozvou německé protějšky na trenérské sympózium a domluví náplň další spolupráce. „Předpokládáme, že představitelé Mannheimu zavítají do našeho klubu a rádi bychom přivítali i některý z jejich týmů v přátelském utkání na zlínském ledě. Spolupráce je teprve na samém začátku, ale jsem přesvědčen, že bude ku prospěchu oběma stranám,“ uzavřel Tomáš Valášek.

Starší žáci HC PSG Zlín, kteří se zúčastní koncem ledna mezinárodního turnaje v Mannheimu.

Výběr Zlínského kraje, který si zahraje v Německu.