čtvrtek 30. ledna 2020 | Vojtěch Jurák

Deváťáci absolvovali turnaj v Německu, osmáci na Slovensku

Na zkušenou do zahraničí! Mladí Berani mají za sebou velmi cennou konfrontaci s evropskými soupeři. Deváťáci (na snímku) se o víkendu zúčastnili třídenního turnaje v německém Mannheimu, po kterém navíc navštívili utkání nejvyšší německé soutěže DEL. Osmáci se zase vydali v neděli do Trnavy na Slovensku, kde sehráli turnaj pod otevřeným nebem.

Mannheim 24. až 26. ledna (9. třída)

Zlínští postupně změřili síly se sedmi protivníky z Česka, Německa, Francie a Švýcarska. Utkání se hrála na 2 x 20 minut a skóre každé z polovin se pak do tabulky počítalo jako samostatný výsledek. V silné konkurenci obsadili mladí Berani konečné šesté místo. Fotografie z Německa naleznete zde.

„Sehráli jsme sedm velmi kvalitních zápasů, které měly vysokou úroveň. Nutno podotknout, že na turnaji hrálo osm hráčů, kteří předtím reprezentovali Zlínský kraj na Olympiádě dětí a mládeže. Tito kluci měli velmi náročný program – téměř každý den v týdnu odehráli dvě utkání za den. S přibývajícími duely se tak stupňovala únava. Těžko odhadovat, jestli bychom obsadili lepší než šesté místo, kdyby tito hráči byli na turnaji v plné kondici,“ přemítá trenér Zbyněk Mařák

Podle zlínského kouče nastavila tato konfrontace s mezinárodním hokejem jeho mužstvu jasné zrcadlo.
„Soupeři se nám vyrovnali v bruslení a v některých případech nás dokonce i předčili. To platí také o dovednostech s kotoučem a technicko-taktické stránce. U některých hráčů nám chyběla větší zarputilost a dravost uspět v daném zápase. Velkou kaňkou jsou zranění dvou našich hráčů. Každopádně víme, kde nás tlačí bota, a budeme na tom postupně pracovat,“ pokračuje Mařák v hodnocení víkendu.

Velmi dobrý dojem zanechal v Německu 13letý útočník Adam Jecho, který byl vyhlášen nejlepším forvardem turnaje. Držitele tohoto ocenění vybírali trenéři jednotlivých týmů.
„V týmu máme výjimečného hokejistu,“ pověděl Mařák směrem k talentovanému útočníkovi. „Ovšem pokud se k němu nepřidají další hráči, kteří hráli na mládežnické olympiádě, tak nemáme moc šancí uspět s těmito velmi dobře bruslařsky a dovednostně vybavenými týmy ze západní Evropy.“

Výsledky Zlína na turnaji v Mannheimu

Rhones Alpes (Francie) – Berani Zlín 0:7, 0:3
Berani Zlín – EHC Kloten (Švýcarsko) 1:3, 2:3
KEC die Haie (Německo) – Berani Zlín 3:3, 2:0
Karlovy Vary (Česko) – Berani Zlín 1:2, 3:1
EV Landshut (Německo) – Berani Zlín 2:0, 0:0
Jungadler Mannheim (Německo) – Berani Zlín 2:1, 4:1
Berani Zlín – Düsseldorfer EG (Německo) 2:1, 1:1

Trnava 26. ledna (8. třída)

Osmáci se vydali v neděli na Slovensko na jednodenní turnaj pod otevřeným nebem. Po třech porážkách ze tří zápasů obsadili mladí Berani poslední čtvrté místo. Na úvod turnaje podlehli Zlínští Vítkovicím, poté padli i se dvěma slovenskými soupeři – s Trenčínem a s Trnavou. Fotografie ze Slovenska naleznete zde.

Výsledky Zlína na turnaji v Trnavě

Berani Zlín – Vítkovice 2:4
Berani Zlín – Trenčín 3:5
Berani Zlín – Trnava 1:4