středa 15. dubna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Gazda pokračuje ve Zlíně, podepsal víceletou smlouvu

Extraligový klub PSG Berani Zlín nadále usilovně pracuje v budování hráčského kádru pro příští sezonu a hlásí podpis dalšího hráče. Novou dlouhodobou smlouvu podepsal v Baťově městě obránce Daniel Gazda. Dvaadvacetiletý odchovanec zlínského hokeje má nejlepší hokejové roky stále před sebou a Berani mohou na mladého beka sázet i v dalších sezonách.

„Dan je velmi mladý hokejista, který získává v extralize velké zkušenosti a má v sobě značný potenciál. Pokud bude nadále poctivě pracovat, může se z něho brzy stát renomovaný extraligový obránce. Je technicky zdatně vybavený, má tvrdou střelu, ale na druhé straně má i nedostatky, na kterých musí zapracovat, aby byl komplexnějším hráčem. Jsme rádi, že došlo k podpisu víceletého kontraktu. Těší nás, že právě z naší líhně vyrůstají konkurenceschopní hráči, kteří se uplatní v extralize,“ pověděl Robert Svoboda, hlavní trenér a sportovní manažer PSG Berani Zlín.

„Jsem šťastný, že má hráčská kariéra bude pokračovat doma, mám tady výborné podmínky. Vyrostl jsem ve Zlíně a mám ke klubu velmi kladný vztah, proto jsem neměl potřebu odejít jinam,“ uvedl Daniel Gazda po podpisu smlouvy. V polovině nedohrané sezony ho zbrzdilo zranění na ruce. „Do té doby jsem se cítil skvěle, poté chvíli trvalo, než jsem se dostal zpět do hry. Celkově hodnotím loňskou sezonu kladně, po špatném začátku extraligy jsme se zvedli a podařil se nám postup do play off. Škoda, že předkolo zůstalo nedohráno. Chtěli jsme jít přes Olomouc dále, ale zdraví všech lidí je jednoznačně na prvním místě," řekl Gazda, který naskočil do nejvyšší soutěže poprvé jako devatenáctiletý junior v lednu 2017 na ledě Chomutova.

Daniel Gazda (narozen 13. srpna 1997) odehrál v letošním ročníku extraligy za Berany v základní části celkem 35 zápasů, ve kterých zaznamenal 6 kanadských bodů za 4 góly a 2 asistence. V české extralize má na svém kontě během čtyř sezon odehráno celkem 101 zápasů, ve kterých zaznamenal 17 kanadských bodů za 8 gólů a 9 asistencí. V první lize nastoupil za týmy Přerova a Poruby k 15 zápasům s bilancí 2 asistencí, zkušenosti se seniorským hokejem získal i v druholigovém Hodoníně.

Obránce Daniel Gazda bude v mateřské klubu působit i v dalších sezonách. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT