úterý 31. října 2017 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani ztratili doma dva body, když prohráli po nájezdech s nováčkem z Jihlavy

Hokejisté Aukro Berani Zlín prohráli v dohrávce 18. kola Tipsport extraligy s nováčkem extraligy z Jihlavy 1:2 po samostatných nájezdech. Dukla přetrhla černou sérii a poprvé v extralize vyhrála na soupeřově ledě. Berani nastoupili již s kapitánem Ondřejem Veselým, kterému vypršel trest, zatímco do sestavy se nevešel Rihards Bukarts. Utkání příliš hokejové krásy nepobralo a tři tisícovky diváků viděly urputný boj. Branky začaly padat až ve třetí třetině. V rozmezí 61 vteřin padly hned dvě. Duklu dostal nejdříve do vedení Tomáš Čachotský, ale domácí vzápětí potrestali vyloučení Nicolaie Bryhnisveena vyrovnávacím gólem z hole Davida Šťastného. Utkání nakonec rozsekly až nájezdy, ve kterých se trefil pouze Tomáš Kubalík. Berani natáhli čekání na tříbodovou výhru již na šest zápasů, v tabulce jsou na osmém místě. Zlín hraje v pátek 3. listopadu televizní zápas v Litvínově, začátek v 17:20 hodin.

18. kolo / úterý 31. 10. 2017 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dukla Jihlava Jihlava
1:2sn
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 50. min D. Šťastný (Roberts Bukarts, Honejsek) - 49. Čachotský (Ulrych), rozhodující nájezd T. Kubalík. Rozhodčí: Hodek, L. Bejček - Špůr, Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 029. Střely na branku: 27:37. Zblokované střely: 7:6. Hity: 13:8. Vhazování: 31/75 (41%) - 44/75 (59%). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Berani Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Řezníček - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, R. Hrazdira.

HC Dukla Jihlava: Škarek - de la Rose, Suchánek, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk, F. Zeman.

Podrobnou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-10-31/id/216905

Nejlepší hráči: Libor Kašík - Tomáš Čachotský.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Tomáš Čachotský, Libor Kašík, Tomáš Kubalík.

Samostatné nájezdy: I. série Čachotský -, Okál -, II. A. Zeman -, Fořt -, III. Seman -, Honejsek -, IV. T. Kubalík +, Roberts Bukarts -, V. Skořepa -, D. Šťastný -.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra Aukro Berani Zlín): "Nemohli jsme se dostat ve dvou třetinách do zápasu. Jihlava hrála výborně celé utkání, v první třetině nás přestřílela. Zavánělo to tím, že nezískáme ani jeden bod. Bod bereme, přežili jsme přesilovku čtyři na tři na začátku prodloužení. Říkal jsem si, že to borce nakopne, ale nedali jsme gól. Nájezdy zkrátka nedáš gól, nevyhraješ. Z naší strany to nebyl vůbec dobrý zápas, Jihlava vyhrála zaslouženě. Rihards Bukarts se nevešel do sestavy, je tady na góly a ofenzivu. Poslední zápasy nebyly podle představ, které očekáváme od posily."

František Zeman (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): "Je potřeba poděkovat do kabiny, že kluci bojovali a hráli co jsme to, co jsme chtěli. Po zásluze si vezeme ze Zlína dva body. Jsme rádi za dva body venku a chceme to potvrdit ve dvou zápasech na domácím ledě."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY