středa 16. listopadu 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vítězná šnůra se nenatáhla. Berani narazili na ledě Litoměřic, soupeř je v úvodu zaskočil

Čtyři zápasy a stop! Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 21. kola Chance ligy 2022/23 na ledě týmu HC Stadion Litoměřice 2:5 a nenavázali na předchozích čtyři vítězné duely v řadě. Severočeši vedli ve 34. minutě již 5:0, když potvrdili roli nejlepšího ligového celku v přesilových hrách. Dvakrát skórovali v početní výhodě, vyhráli již potřetí v řadě a oplatili Zlínu prohru 1:4 ze začátku října. Berani stále bez pěti zraněných hráčů základní sestavy a odcházejícího francouzského forvarda Valentina Claireauxe narazili na výbornou ofenzivu soupeře. Kubiš a spol. v závěru ještě zkorigovali nepříznivý stav. Branky dali Šimon Frömel a Jiří Suhrada. Zlín klesl v tabulce na deváté místo a v dalším kole se představí ve středu 23. listopadu na ledě pražské Slavie.

21. kolo / středa 16. 11. 2022 / 17:30
HC Stadion Litoměřice Litoměřice - Berani Zlín Zlín
5:2
(2:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. min P. Svoboda (Kuťák, O. Procházka), 7. Válek (J. Holý, Kuťák), 28. Aubrecht (Chlubna, Kracík), 31. Slavíček (O. Procházka), 34. O. Procházka (P. Svoboda, Výtisk) - 39. Frömel (Gazda), 56. Suhrada (Bartko). Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek - Thuma, Pěkný. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 430. Střely na branku: 22:25. Zblokované střely: 3:11. Bloky: 11:3. Vhazování: 38/70 (54%) - 32/70 (46%). Průběh utkání: 5:0, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: T. Král - Aubrecht, Jebavý (A), Veber, Výtisk (C), J. Holý (A), J. Šedivý - Chlubna, Jílek, Válek - Slavíček, Kuťák, O. Procházka - P. Svoboda, Kracík, P. Ton ml. - Gajda, Pártl, Cikhart. Trenéři: Přerost, Skuhrovec, Sequens.

Berani Zlín: Huf (31. min Kašík) - Gazda, Suhrada, M. Zbořil, Talafa, Bartko, Riedl - T. Pospíšil, Honejsek, P. Sedláček - Illéš, D. Kindl, Kubiš (C) - Frömel, Hejcman, Köhler (A) - Apolenář, J. Čechmánek, Zabloudil. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Horák, Horčička.

Litoměřice zahrozily již v úvodní minutě, brankář Huf vyrazil střelu Kuťáka a Válek pálil z prostoru pravého kruhu jen do betonu zlínského gólmana Hufa. Na konci 2. minuty se již domácí radovali a otevřeli střelecký účet duelu. Na mezikruží zůstal osamocený Přemysl Svoboda a střelou švihem překonal Hufa - 1:0. Ihned po vhazování mohlo být vyrovnáno, střela Pospíšila proklouzla domácímu brankáři Tomáši Královi mezi betony, ale kotouč ještě stihl zaklapnout před brankovou čárou. Domácí Kališníci byli při chuti a v 6. minutě si vynutili po tlaku faul. Litoměřice mají nejlepší využití přesilovek z Chance ligy a lichotivou statistiku potvrdily za necelou minutu. Válek vyslal od modré čáry v 7. minutě smrtící pumelici a kotouč se zastavil až ve zlínské síti - 2:0. Berani stejnou herní situaci vzápětí nevyžili, Zbořilovi rána nesedla a k vážnějšímu ohrožení litoměřické brány se nedostali. Naopak domácí mohli přidat další gól z přesilovky, v prostoru kruhu zůstal zcela volný obránce Holý a jeho jedovku vyrazil Huf betonem. Při vlastním oslabení se dostal do brejku kapitán Kubiš, jenže bekhendový blafák nedotáhl do úspěšného konce. V 17. minutě si vypracoval slibnou příležitost Hejcman, nicméně v koncovce neuspěl.

Zlínští hokejisté začali druhou třetinu aktivně a nebezpečně dotírali v útočném pásmu. Beranům se nedařilo v přesilových hrách, při vyloučení Slavíčka mířil na Krále prakticky jen Pospíšil. Byli to Kališníci, kteří byli v koncovce nebezpeční, což potvrdil v 26. minutě v početní výhodě Válek. Hosté hráli nedisciplinovaně a nabídli soupeři zbytečnými vyloučeními téměř minutovou početní výhodu pět na tři. Severočeši ji nepohrdli a v 28. minutě přidali třetí gól. Vyražený kotouč po střele Chlubny se dostal na pravý kruh a obránce Aubrecht umístěnou trefou překonal Hufa - 3:0. Zlínská hra se rozsypala jako domeček z karet a přišel další gól. Hostující obraně prchli v 31. minutě Ondřej Procházka se Slavíčkem a druhý jmenovaný vyhnal po přesném zakončení Hufa z brány - 4:0. Jeho místo zaujal ze střídačky Kašík. Na kotouč si poprvé sáhl, až když lovil kotouč ze sítě. Defenziva Beranů opět zaspala a v 34. minutě Ondřej Procházka přidal po rychlém přečíslení pátý gól - 5:0. Hosté na ledě tápali a nebylo jim ani přáno. Vstřelená branka po teči Hejcmana po předchozí střele Riedl nebyla uznána kvůli zásahu vysokou holí. K úspěchu nevedla ani více než minutová dvojnásobná přesilovka. Zlín se dočkal před druhou sirénou přece jen úspěšné trefy, junior Frömel nádherně skóroval ve 39. minutě přesnou střelou pod horní břevno - 5:1.

Tempo hry ve třetí třetině upadlo. Hokejisté Stadionu si drželi pohodlný čtyřgólový náskok, který mohli ještě navýšit. Ve 48. minutě Aubrecht trefil jen ležícího Kašíka. Zlínští ještě zkorigovali nepříznivý stav přesilovkovým gólem v 56. minutě. Faul Šedivého potrestal obránce Suhrada, který trefil bombou od modré čáry horní růžek Královy svatyně - 5:2. Hosty v závěru ochránila od šestého inkasovaného gólu horní tyčka po střele Chlubny a poté i Kašík, který zneškodnil v úplném závěru pokus Tona.

Nejlepší tři hráči PSG Berani Zlín podle www.beranizlin.cz: Šimon Frömel, Jiří Suhrada, Daniel Gazda.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (asistent trenéra HC Stadion Litoměřice): „Z naší strany vládne určitě spokojenost, odehráli jsme velmi dobré utkání. Pomohly nám přesilové hry. Ve třetí třetině jsme hráli jednoduchý hokej, nechtěli jsme předvádět individuální akce, ale pohlídat si výhru a to se nám podařilo."

Rostislav Vlach (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Z trenérského pohledu jsme zápas začali velmi špatně. Výkon byl zcela odlišný než jsme po sérii předchozích čtyř vyhraných utkání očekávali. Předpokládali jsme, že naše hra bude mít tempo, ale bohužel jsme byli zaskočení úvodem ze strany soupeře. Inkasovali jsme brzy dvě branky a poté už se náskok těžce dohání. Vypracovali jsme si šance na vstřelení gólů, ale byli jsme nedůslední a měli jsme špatný přístup k utkání."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY