pátek 02. prosince 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani se trápí, prohráli potřetí v řadě. V zápase s lídrem první ligy šli do vedení, ale soupeř duel otočil

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v předehrávce 26. kola Chance ligy 2022/23 na domácím ledě s týmem HC RT TORAX Poruba 2011 1:3 a prohráli potřetí v řadě, přičemž z posledních pěti zápasů již počtvrté. Zlínská družina se ujala vedení gólem ze začátku druhé třetiny, ale poté se neprosadila v koncovce. Lídr první ligy duel obrátil ve svůj prospěch, ve třetí třetině utkání zlomil ve svůj prospěch a po zásluze si odvezl z Baťova města tříbodové vítězství. Berani nadále tápou, za poslední tři zápasy dali pouhé čtyři góly a polovinu základní části ukončili se ziskem 35 bodů. Jediný gól vstřelil ve 23. minutě kapitán Pavel Kubiš. Zlín hraje v neděli 4. prosince opět doma, tentokrát změří síly s týmem SC Marimex Kolín.

26. kolo / pátek 2. 12. 2022 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC RT TORAX Poruba 2011 Poruba
1:3
(0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. min Kubiš (D. Kindl) - 27. Lemcke (Klimíček, Berisha), 43. Christov (Hrníčko), 56. Klimíček (R. Pšurný, Karafiát). Rozhodčí: Kostourek, Hucl - Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 598. Střely na branku: 32:32. Zblokované střely: 12:13. Bloky: 10:11. Vhazování: 30/58 (52%) - 28/58 (48%). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Berani Zlín: Huf - Kachyňa, Suhrada, Bukač, Talafa, Bartko, M. Zbořil, Husa - J. Ondráček (A), Honejsek, P. Sedláček - Frömel, D. Kindl, Kubiš (C) - Illéš, Hejcman, Gago - P. Mrázek, Luža, Köhler (A). Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Horák.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš - Lemcke, Klimíček, T. Voráček, Urbanec (C), D. Krenželok, A. Sedlák - Hrníčko, Střondala, Christov - Berisha, R. Pšurný (A), Karafiát - Šoustal, Toman, Gřeš. Trenéři: Režnar, K. Suchánek.

Berani se dostali do první vážnější šance ve 3. minutě, když Husa pálil z prostoru mezikruží a gólman Poruby Dolejš vyrazil kotouč před sebe a v dorážce se neprosadil Sedláček. Lídr první ligy hrál v 7. minutě přesilovku po prohřešku Gaga. Ostravané si vytvořili tlak a blízko gólu byli zlínští odchovanci ve službách hostujícího celku. Karafiát poslal přes brankoviště kotouč na Pšurného, ale brankář Huf se skvěle přemístil a předvedl výborný zásah. Zlínští se ubránili a vzápětí měli výhodu přesilovky na své straně. Před Dolejše se prodral v 11. minutě Honejsek, ale v zakončení neuspěl podobně jako kapitán Kubiš. V 15. minutě se blýskl Hrníčko, když za brankou nabral kotouč na hokejku a zakončil těsně vedle horního víka. Šance se přelévaly na obou stranách, v 17. minutě prováhal příležitost Hejcman po předchozí Suhradově střele. Čtyři vteřiny před první sirénou se dostal před Hufa hbitý Christov a kotouč se od Hrníčka dostal do branky, která však byla vychýlena ze svého postavení. Sudí ve spolupráci s videorozhodčím gól neuznali.

Necelé dvě tisícovky diváků se gólů dočkaly až ve druhé třetině. V jejím úvodu přečkali Berani vyloučení Kubiše a zlínský kapitán byl oslavován krátce po návratu na led. Zlínští předvedli ve 23. minutě přesnou kombinaci, kotouč šel po ose Talafa, Kubiš a Kindl, ten vrátil kotouč zpět na Kubiše, jenž měl přes sebou snadnou práci - 1:0. Vedoucí gól vlil domácím hokejistům krev do žil, nebojácný Gago pelášil v uniku na Dolejše, jenže v koncovce byl nepřesný. Poruba poměrně rychle srovnala stav v 27. minutě, kdy Lemcke nahodil kotouč od modré čáry, který i s přispěním domácího beka Zbořila skončil ve zlínské svatyni - 1:1. Huf měl v tu chvíli zakrytý výhled a kotouč viděl až v síti. V polovině utkání nebezpečně vystřelil Krenželok, Huf nakonec ránu zneškodnil. Poruba poté nevyužila početní výhodu, hosté kromě pokusu Hrníčka před Hufem žádnou vážnější akci nevymysleli. Ve 36. minutě předvedl krásnou akci Ondráček, dostal se před Dolejše, zamířil pod víko, ale porubský gólman skvěle zasáhl. Na druhé straně ujel Šoustal, jenže si vylámal zuby na Hufovi. Závěr druhé třetiny přinesl rušné okamžiky. Nejdříve únik Hejcmana při vlastním oslabení Dolejš zneškodnil a z protiútoku do střely Střondaly před odkrytou bránou dal hůl jeden ze zlínských beků.

Žlutomodří vstoupili do třetí třetiny nešťastně. Ve 43. minutě inkasovali podruhé, když kotouč se nečekaně odrazil od Hufa přesně na hůl Christova, který ho zametl do brány - 1:2. Zlínští naráželi na bezchybný výkon Dolejše, po ráně z mezikruží ve 47. minutě neuspěl Illéš. Domácí prahli po srovnání stavu, jenže je opět srazila zbytečná vyloučení. Poruba hrála dokonce 77 vteřin přesilovku pět na tři. Naštěstí zůstala nevyužita, když Hufa zachránila i tyčka. Hned po návratu z trestné lavice uháněl do úniku Mrázek, Dolejš se ovšem nenechal překvapit. Zlín nehrál dobře, při další přesilovce musel Huf hasit jedovatou střelu Hrníčka. Berani si koledovali o další gól, a ten inkasovali v 56. minutě, kdy nahození Klimíčka od modré čáry se zastavilo až v síti - 1:3. Domácím ke zkorigování nepříznivého stavu nepomohla v samotném závěru ani power-play.

Nejlepší hráči: Pavel Kubiš - Vít Christov.

Nejlepší tři hráči PSG Berani Zlín podle www.beranizlin.cz: Denis Kindl, Pavel Kubiš, Darek Hejcman.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (1. asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Duel byl vyrovnaný, šli jsme do vedení, ale poté jsme udělali chybu v obranném pásmu a bylo to 1:1. Zlomový moment nastal na konci druhé třetiny, kdy jsme v oslabení mohli skórovat a jít zpět do vedení. Hned v úvodu třetí třetiny jsme dostali další gól. Bohužel nám nepřálo ani štěstí a po třetí brance byl zápas již rozhodnutý."

Jiří Režnar (hlavní trenér HC RT TORAX Poruba): "Předchozí zápasy nám příliš nevyšly, s Frýdkem-Místkem jsme ztratili a se Šumperkem jsme to nakonec vybojovali. Na zápas se Zlínem jsme se připravovali a chtěli jsme si odsud odvézt body. Podařilo se nám to, i když jsme měli trochu strach o výsledek, když jsme nevyužili přesilovou hru pět na tři. Zlín měl vzápětí přesilovou situaci, kterou jsme ubránili. Poté jsme dali další gól a po bojovném a týmovém výkonu jsme zaslouženě vyhráli."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY