sobota 21. ledna 2023 | Zlin Press - Roman Ordelt

Třetí výhra v řadě! Berani se zvedají a zásluhou třetí třetiny poprvé bodovali naplno s Kolínem

Hokejisté PSG Berani Zlín úspěšně vstoupili do závěrečné čtvrtiny základní části Chance ligy 2022/23, když v utkání 40. kola vyhráli na ledě týmu SC Marimex Kolín 3:1 a připsali si třetí tříbodovou výhru v řadě. Kubiš a spol. navíc premiérově v sezoně vybojovali v duelu proti Kozlům tříbodovou výhru. Berani během jedenácti minut třetí třetiny nasázeli soupeři tři branky a rozhodli o důležité výhře, která je dostala v tabulce zpět na kýžené pozice pro předkolo play off. Branky dali Denis Kindl 2 a Michal Gago. Zlín hraje v příštím týdnu dvakrát doma, ve středu 25. ledna se utká od 17:30 hodin se Šumperkem.

40. kolo / sobota 21. 1. 2023 / 17:00
SC Marimex Kolín Kolín - Berani Zlín Zlín
1:3
(0:0, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 35. min D. Šedivý (J. Sklenář, Naar) - 41. D. Kindl (Suhrada), 49. Gago (D. Kindl, Suhrada), 51. D. Kindl (Kratochvíl). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta - Štofa, Polák. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 221. Střely na branku: 21:35. Zblokované střely:0:0. Hity: 0:0. Vhazování: 32/56 (57%) - 24/56 (43%). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

SC Marimex Kolín: Soukup - Čáp, Piegl (C), Naar, Aubrecht, Zajíc, Cibák - Z. Král (A), Matějček, Ouřada - D. Šedivý, Korkiakoski, J. Sklenář - T. Jelínek, Hora, Síla. Trenéři: J. Šťastný, Martínek.

Berani Zlín: Huf - Gazda (A), Husa, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, Honejsek, Kubiš (C) - P. Sedláček, Gago, L. Heš - T. Pospíšil, Hejcman, Luža. Trenéři: M. Říha ml., Z. Sedlák, Horák, Horčička.

Kolín měl před zápasem problémy dát dohromady tři kompletní řady, neboť hned pětice hokejistů vypomáhá partnerskému Hradci Králové v extralize a v juniorské soutěži. Ve 3. minutě zahrozila elitní řada Kozlů, k zakončení se dostal obránce Čáp a do příležitosti se tlačil Zdeněk Král. Kolínský gólman Soukup si připsal úspěšný zákrok v 5. minutě po pokusu obránce Zbořila. Obě mužstva se dostávala na začátku utkání pozvolna do tempa, ale s koncovkou byli na štíru. Kolín byl blízko vedoucímu gólu v 8. minutě, když Ouřada prošel po křídle přes dva zlínské hráče a Matějček zblízka nepřekonal brankáře Hufa. Na druhé straně vypálil jedovku Kratochvíl, ale kolínský gólman byl na místě. Oslabený Kolín hrál nebojácně, vytvořil si před Hufem velký závar, ale obětavě hrající Berani všechny střelecké pokusy zblokovali. Ve 13. minutě se objevil v útoku Suhrada, který nadvakrát nevyzrál na Soukupa. Zlínští měli obrovskou šanci v 16. minutě po rychlém přečíslení dva na jednoho, nicméně Hejcman nebyl po střele z křídla úspěšný. Zlín se ubránil v závěru první třetiny oslabení po faulu Suhrady, a tak se diváci včetně početných fanoušků v sektoru hostů gólu v první třetině nedočkali.

Hned po přestávce se objevil ve velké šanci Kindl, jenže gólman Kozlů se rychle přemístil a zabránil Beranům skórovat. Hosté poté přečkali další oslabení a paradoxně mohli ve čtyřech udeřit. Do úniku se prodral Gazda, ale Soukup si poradil. Brankáři na obou stranách se předháněli v úspěšných zákrocích, zuby si vylámali v koncovce Naar a na druhé straně Pospíšil. Beranům k otevření střeleckého účtu v utkání nepomohla ani úvodní přesilová hra, největší šanci spálil v závěru výhody junior Heš. Před polovinou duelu zaváhali hosté v rozehrávce a Matějček v 29. minutě orazítkoval horní tyčku Hufovy svatyně! Festival neproměněných šancí pokračoval i nadále. První řada Zlína si vytvořila velký tlak, Kratochvíl před prázdnou bránou po nahrávce od Sedláka minul. Berani doplatili na střeleckou nemohoucnost a v 35. minutě šel Kolín do vedení. Hosté chybovali v útočném pásmu na modré čáře, z brejku vystřelil Sklenář a vyražený kotouč od gólmana usměrnil do sítě Šedivý - 1:0.

Zlínu vyšel nástup do třetí třetiny a po 45 vteřinách hry srovnal stav. Za obranu Kozlů se protlačil přes Aubrechta rychlík Kindl a přesnou střelou nad Soukupovu lapačku vyrovnal - 1:1. Hra se poté přiostřila a trestná lavice na obou stranách téměř nevychladla. Kolín hrál krátkou přesilovku, při které předvedl Huf parádní zákrok po střele Jelínka. Berani zaslouženě obrátili zápas ve svůj prospěch v 49. minutě gólem z přesilové hry, když Gago propálil z prostoru kruhu Soukupa ránou přímo z voleje - 1:2. Zlín přidal za další dvě minuty třetí gól. Kratochvíl ujel v úniku, Soukup ještě úspěšně zasáhl, ale k odraženému kotouči se dostal Kindl a dopravil ho do sítě - 1:3. Kozli se snažili o zkorigování nepříznivého stavu, ale v závěru utkání jim v okleštěné sestavě už sázely síly. Huf si poradil s tečí Jelínka a zlínští hokejisté poprvé v sezoně na čtvrtý pokus bodovali s Kolínem naplno.

Nejlepší tři hráči PSG Berani Zlín podle www.beranizlin.cz: Denis Kindl, Jiří Suhrada, Daniel Huf.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (trenér SC Marimex Kolín): "V neúplné sestavě jsme předvedli velmi dobrý bojovný výkon. Měli jsme na to, abychom udělali nějaké body. V závěru jsme už bohužel nestíhali, soupeř nám dal tři góly a vyhrál. Musím však hráčům od brankáře až do posledního hráče poděkovat za heroický výkon od první až do závěrečné minuty. Mrzí nás, že nemáme ani bod, ale soupeř byl v plné sestavě, a tak bral tři body."

Oldřich Horák (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "První třetina nebyla z naší strany optimální. O první přestávce jsme si k tomu řekli v kabině pár vět. Naše hra se zlepšila ve druhé třetině a škoda, že jsme nevyužili v prostřední části řadu vypracovaných šancí. Bohužel jsme v útočné třetině udělali chybu po buly, po které nám soupeř odjel do brejku a dostal se do vedení. Ve třetí třetině jsme utkání obrátili v náš prospěch, hodně nám pomohl gól při nástupu do třetí třetiny. Z hráčů spadla nervozita a podle toho už poté vypadala naše hra. Kluci to zvládli výborně a po zásluze si odsud vezeme tři body."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY