čtvrtek 17. listopadu 2022 | Vojtěch Jurák

Sedm gólů a postup! Dorostenci vysoko vyhráli v Olomouci a mají jisté play-off

Povedený výjezd mají za sebou zlínští dorostenci. V Olomouci vyhráli vysoko 7:1 a díky souhře dalších výsledků slaví už nyní postup mezi nejlepších dvanáct týmů soutěže a zároveň postup do jarního play-off. Mladí Berani si pomohli především skvělou druhou třetinou, ve které nasázeli domácím pět branek. Ve vyrovnané skupině C už je o nejlepší čtyřce jasno, o konečném pořadí však nikoli – Třinec, Vítkovice, Poruba a mladí Berani jsou za sebou naskládaní v rozmezí jednoho jediného bohu. Poslední kolo základní části je na programu v sobotu, Zlínští budou na svém ledě hostit Přerov.

13. kolo / čtvrtek 17. 11. 2022 / 18:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
1:7
(1:1, 0:5, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Kalman – 10. Klimek (Frolo), 30. J. Heš, 34. Kos (Klimek, Řezníček), 35. J. Heš (Valášek, Mořkovský), 38. Vaculík (J. Heš), 40. Pečner (Lukaštík, Kopřiva), 58. Kotala (Vaculík). Rozhodčí: Grygera – Kleprlík, Kráľ. Vyloučení: 4:2, navíc Polzer (OLO) a Frolo (ZLN) 5 min + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.

HC Olomouc: Čerbák – Holéczy, Přidal, Černý, Polzer, Vrána, Kalman – Čermák, K. Drábek, Bartok, Pravda, D. Drábek, Pastrnek, Majer, Sekanina, Koryčanský, Šulgan, Bošek.

Berani Zlín: Uherek – Kotala, Mořkovský, Řezníček, Kopřiva, Lukaštík, Ruml – Vaculík, Kos, Nesrsta, Holba, Pečner, Valášek, Pešák, Frolo, J. Heš, Klimek.

První třetina nabídla kvalitní podívanou, oba týmy si tvořily šance. Jako první tu svou využili hosté, když v čase 9:50 skóroval Adam Klimek. Vzápětí však odpověděl povedenou trefou Adam Kalman. Olomouc si v první třetině vytvářela šance především z brejků, zatímco Zlín se snažil kombinovat v útočném pásmu. Do konce periody se ještě strhla šarvátka blízko brankoviště hostů.

Druhá třetina měla velice podobný průběh jako první, ovšem jen do třicáté minuty, kdy přišla druhá zlínská branka, kterou vstřelil Jakub Heš. Pak už se hosté rozjeli a nasázeli domácím další čtyři góly. Ve 34. minutě se trefil Dominik Kos a o minutu později skóroval znovu Jakub Heš. Ve 38. minutě přesně pálil Martin Vaculík a dvě sekundy před koncem třetiny úspěšně zakončoval Luka Pečner. Pět minut před koncem třetiny se znovu vylučovalo – tentokrát ne za hrubost jako v první třetině, ale za bitku, kdy se u domácího brankoviště poprali Polzer a Frolo. Oba dostali pětiminutový trest spolu s osobním trestem do konce utkání.

Do třetího dějství Olomouc vstoupila aktivně. Vytvářela si šance, žádnou však nedokázala zakončit gólově. Přibližně v polovině třetiny se role obrátily a hře dominovali hosté. Jejich tlak vyústil v poslední branku zápasu, kterou v osmapadesáté minutě vstřelil Matěj Kotala. Mladí Berani tak v Olomouci vyhráli vysoko 7:1 a definitivně si pojistili místo mezi první čtveřicí skupiny C.