pátek 16. září 2022 | Vojtěch Jurák

Junioři nasázeli v Třinci šest branek a zapisují druhou výhru v řadě

Nejstarší mládežnický výběr Beranů zahájil venkovní dvojzápas povedeným výkonem na ledě Třince. Mladí Berani proti Ocelářům ani jednou neprohrávali, ve druhé třetině poprvé odskočili do většího vedení a v poslední části třemi trefami definitivně utkání rozhodli. Třemi kanadskými body se blýskli útočníci Šimon Frömel a Jakub Čechmánek. V sobotu hrají Zlínští ve Vítkovicích.

2:6
(1:1, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 11. Kozlík (Moškoř, Jobánek), 46. Moškoř (Šilar, Andrle) – 4. Chludil (Frömel, Burian), 26. Burian (Hamrla, Čechmánek), 26. Chludil (Frömel), 49. Ramert (Čechmánek), 53. Frömel (Čechmánek), 55. Marek (Dědek, Nábělek). Rozhodčí: Cabák, Rapák – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 36:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.

HC Oceláři Třinec: Klimek – Kremnický, Andrle, Kyselý, Kareš, Buják, Hrůzek – Gerych, Holinka, Volas, Moškoř, Šutý, Pánek, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek.

Berani Zlín: Synek – Burian, Stuchlík, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský – Babulík, Holba, Dědek, Pilát, L. Heš, Frömel, Marek, Matúšů, Chludil, Laciga, Čechmánek, Ramert.

První třetina pohledem hostů vypadala dobře. Berani se ujali vedení již ve čtvrté minutě, když Lukáš Chludil zakončil z předbrankového prostoru. Domácí se ale nezalekli, útočili a střelecky se snažili Synka překonat. Zdálo se, že první gól vstřelí Buják, ale nakonec to byl Matěj Kozlík, který v 11. minutě a puk zametl pod betony brankáře. V závěru se mohl ještě trefit domácí Jobánek, ale svou šanci neproměnil.

Druhá třetina začala aktivnější hrou ze strany Třince. Ti se snažili brankáře Synka oklamat ze všech možných úhlů. Velká příležitost se naskytla pro Šilara, ale na Synka nevyzrál. A poté trestal Zlín. Adam Burian poslal ve 26. minutě Berany do vedení 2:1. Neuběhla ani minuta a podruhé se v zápase prosadil Lukáš Chludil. Oceláři si vytvořili několik šancí, ale nedařilo se jim v zakončení. Gerych trefil tyč, poté Moškoř usiloval o změnu stavu bekhendem, ale Synka neprostřelil.

Na začátku třetí třetiny Oceláři rozvlnili soupeřovu síť, to když ve 46. minutě snížil Jan Moškoř na rozdíl jediné branky. O čtyři minuty později však zlínský Jan Ramert zametl puk pod Klimkovy betony a vrátil Beranům vedení o dva góly. Ve 49. minutě zaútočili opět hosté a povedenou trefou se blýskl Šimon Frömel, jenž poslal puk pod břevno. V 55. minutě upravil na konečný výsledek 6:2 z pohledu Zlína Richard Marek.

Mladí Berani tak zaznamenali druhou výhru v řadě a zároveň poprvé v sezoně berou venku tři body.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): Jeli jsme pod Javorový s respektem, protože Třinec měl výborné výsledky před začátkem tohoto kola. Výsledek neodpovídá zápasu. Třinečtí stříleli a byli aktivní. My jsme měli výborného gólmana a byli jsme super produktivní. Výsledek je takový, ale hra tomu neodpovídala. Vyrovnaný duel s tím, že jsme byli šťastnější v zakončení.

René Mucha (hlavní trenér HC Oceláři Třinec): Bylo to urputné utkání s velkým množstvím šancí na obou stranách. Soupeř nám dal lekci z produktivity, ale zaslouženě. Byl v zakončení jednodušší, pohotovější a především důraznější. V situacích 1 na 1 poctivější a sebevědomější. Náš výkon měl dnes hluchá místa a soupeř trestal. Dnes měl soupeř větší vůli po vítězství, gratuluji jim ke třem bodům.