sobota 01. října 2022 | Adam Čuba

Konečně výhra! Junioři ubojovali vítězství nad Hradcem a po čtyřech zápasech slaví

Zlínští junioři sehráli proti Hradci vyrovnanou a náročnou partii. Berani byli namotivovaní odčinit nepovedený zápas s Pardubicemi a na střídačce byla od úvodního střídání cítit velká vůle zvítězit. Triumf se ale nerodil snadno, až na startu třetí třetiny šli žlutomodří, kterým tentokrát chyběli Lukáš Chludil a Šimon Frömel, do rozhodujícího vedení. Velmi dobrým výkonem se prezentoval Tomáš Málek, který poprvé v sezoně naskočil jako startující brankář!

10. kolo / sobota 1. 10. 2022 / 12:00
Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Hr.Králové
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Burian (Hamrla, Dědek), 41. Heš (Nábělek, Marek) – 21. Beneš (Beneš, Král). Rozhodčí:Kubičík, Cabák – Gebauer, Rožánek. Vyloučení:2:6. Využití:1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Berani Zlín: Málek – Burian, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský, Kráčalík – Kaláč, Holba, Babulík, Holba, Dědek, L. Heš, Marek, Matúšú, Laciga, Čechmánek, Ramert.

Mountfield HK: Kasal – Boukal, Táborský, Hrbek, Havlíček, Hušek, Pelda – Giesl, Prášek, Vencl, Nevšímal, Matěj Beneš, Novotný, Klíma, Kopecký, Idžan, Brožek, Král, Michal Beneš.

Od prvních minut hráli Berani daleko aktivněji a s větším nasazením než včera proti Pardubicím. Střel každopádně v první desetiminutovce moc nepřišlo, snad jen pokus hostujícího Vita Idžana z pravého křídla. Ve čtvrté minutě museli žlutomodří do čtyř, podrážením se provinil Adam Laciga. Zlínští junioři se ale bránili výborně, soupeře v podstatě k ničemu nepustili. Aktivitu domácích odšpuntovala pro změnu série vyloučení z řad Hradce Králové. V pořadí druhou přesilovku ševci využili, Adam Burian se opřel do puku na modré čáře, před gólmanem Kasalem se vytvořila kvalitní clona a kotouč skončil v síti. Na zlínské střídačce vypukla až nezvykle veliká radost. Už za pár chvil mohlo být srovnáno! Matěj Beneš svou rychlostí vytvořil situaci 2 na 1, Královu však brankář Málek vykopl špičkou betonu.

Začátek prostřední části hry se na výbornou podařil Mounfieldu! Lukáš Král se nejprve stahovačkou dostal až k bráně, tady ještě Málek fantasticky zakročil. Kotouč se, ale odrazil zpět na modrou, odkud pálil Michal Beneš, trefil mezi betony a bylo vyrovnáno - 1:1. Hosté si i nadále komplikovali situaci vyloučeními, to dalo Beranům možnost druhou třetinu herně ovládnout. V polovině zápasu měl dvojšanci z přesilovky aktivní kapitán Patrik Nábělek, ani jeden z pokusů však v bráně neskončil Ve 32. minutě se vyznamenal hradecký brankář Jan Kasal, když famózním tygřím skokem vychytal Matyáše Dědka. Za pár minut se ukázkovým hitem prezentoval Matěj Zavřel, nic zajímavějšího už jsme do závěru periody neviděli. Až tedy na šanci Michala Beneše, výborně se prezentoval Tomáš Málek.

Jak vyšel start druhé třetiny hostům, tak úvod třetiny třetí ovládli domácí junioři! Patrik Nábělek nahodil do brankoviště, kde stál Lukáš Heš, a nejproduktivnější Beran pohotovou tečí vsítil svou sedmou branku v sezoně. Vyrovnat mohl deset minut před koncem Vito Idžan, jinak ale ševci situaci kontrolovali. Infarktový byl až závěr: Lukáš Král se osamostatnil, k puku se ale k velké úlevě domácích barev nakonec nedostal. V závěrečné minutě to ještě z otočky velmi nebezpečně zkusil Matěj Beneš, kotouč jen těsně minul levou tyč.

Junioři tak po výborném bojovném výkonu berou tři body do tabulky a přerušují černou sérii čtyř proher v řadě. Možnost založit sérii novou, vítěznou, dostanou ševci po krátkém odpočinku v sobotu, kdy venku vyzvou Olomouc.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): Náročný zápas, jak pro kluky, tak pro nás trenéry. Včera se nám zápas nepovedl, vůbec nám nešly nohy. Nevím proč. Pod tíhou těch porážek to dnes bylo těžké. Ani Hradec nemá moc bodů, takže jsme šťastní, že jsme ten náročný zápas urvali. Bylo tam víc práce, víc týmovosti, kluci to velmi prožívali, téměř jako bychom vyhráli titul. V kabině jsem to řekl, ať si ten krásný pocit zapamatují. Věřím, že budeme chtít takových pocitů zažívat co nejvíce. Klukům děkuji, dneska to odmakali. Podržel nás brankář Tomáš Málek, i díky němu se to podařilo.

Martin Vágner (Mounfield HK): Já bych zhodnotil celý víkend. Pro nás to jsou promarněné zápasy, ztracené body. V obou utkáních jsme jednoznačně mohli vyhrát, bohužel dnes nás opět trápily neproměněné šance, stejně jako včera. Věci, které si před zápasem nebo i v průběhu zápasu říkáme, neplníme, což se nám pak vymstí.