středa 16. listopadu 2022 | Lukáš Mihal

Junioři si vyšlápli na Plzeň. Obránce Burian pomohl hattrickem

Junioři pokračují ve vítězné sérii i po reprezentační přestávce a jejich výkony mají vzestupnou tendenci. Na ledě indiánů si Berani vypracovali vedení hned v prvním dějství a v průběhu zápasu ho rozšířili až na pět branek. Domácí sice ještě snížili, ale to bylo z jejich strany vše. Povedený výkon Adamů Buriana a Lacigy tak přinesl plný bodový zisk, první jmenovaný zaznamenal hattrick a asistenci, druhý si připsal jen o gól méně.

21. kolo / středa 16. 11. 2022 / 17:00
HC ŠKODA Plzeň Plzeň - Berani Zlín Zlín
2:6
(1:3, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Borák (M. Soukup), 40. M. Soukup (Borák, Dáňa) – 6. Laciga (Šišák, Kaláč), 10. Burian (Laciga, Sadovikov), 18. Burian (Babulík, L. Heš), 23. L. Heš (Chludil, Burian), 26. Laciga (Zavřel, Ramert), 36. Burian (Zavřel, Ramert). Rozhodčí: Sýkora, Zeliska – Brejcha, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.

HC ŠKODA Plzeň: Korytar (21. Bočan) – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, Remeš, M. Soukup, Kučera, Hořejší, Kreuzman, Dáňa.

Berani Zlín: Synek – Šišák, Burian, Nábělek, Hamrla, Špaňhel, Zavřel – Kaláč, Tomek, Babulík, Urban, Pilát, Heš, Babenko, Marek, Matúšů, Chludil, Laciga, Sadovikov, Ramert.

Jako první v utkání zahrozil Mazanec, v přečíslení dvou na jednoho ale na Synka nevyzrál. Hosté tak otočili hru a střelecký výčet načal naopak Adam Laciga. Jenže vedení Beranům nevydrželo ani minutu, protože rychle odpověděl Matyáš Borák. V polovině úvodní části navrátil svým barvám vedení zpět Adam Burian, který nachytal Korytara z ostrého úhlu z pravé strany. Ten vše týmu vrátil po chvilce, když si lapačkou počíhal na kličku do forhendu Ramerta, jenž pláchl všem na ledě. Vyrovnání měl naopak na čepeli opět Borák, jenže nepřekonal strážce zlínské svatyně jak z pravého kruhu, tak vzápětí bekhendem z mezikruží. Navíc na druhé straně napřáhl pár kroků za modrou opět Adam Burian, jenž k pravé tyči propálil klubko hráčů před sebou.

Do prostřední periody nahradil v brance Škody Korytara Bočan, i on ale rychle přišel o čisté konto, zasloužil se o to po souvislém tlaku svých barev Lukáš Heš. V první přesilové hře utkání rovněž udeřilo, když se puk po nepřesné střele od modré odrazil na vrchol levého kruhu, odkud jej pod břevno bez přípravy napálil Adam Laciga. Šestou trefu přidal po dalším dlouhém tlaku svých barev Adam Burian, jenž se z pravého kruhu trefil přesně do bližšího horního růžku. Na druhé straně se nejprve Synek stihl přemístit po příhře z pravého na levý kruh proti Peškovi, ovšem nedosáhl již na zakončení Marka Soukupa.

Poslední dějství načala Škoda dvěma početními výhodami, avšak i přes velký tlak sníženi nevystřelila. V plných stavech na obou stranách se u pravé tyče zjevil Hořejší, Synek vykopl betonem. Činil se i Bočan proti Chludilovi, který obdržel příhru zpoza branky před ní. Více už se do duelu nevešlo, Zlín tak jako první letos dokázal z ledu mistrovské Plzně odvézt všechny body.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): My jsme se dneska sešli jako parta hobby hokejistů po čtrnácti dnech dovolené. Nebyl tam vůbec přístup k zápasu od prvního po posledního hráče, standard snesli jen jeden obránce a jeden útočník - Houdek s Dáňou. Zbytek byli sparing partneři, kteří si přišli zaklouzat a bez jakéhokoliv úsilí odehrát hobby hokej. To je celé - kluci si to musejí srovnat v hlavách, protože je to celé o přístupu.

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): Každý první zápas po pauze je těžký. Oba celky před ní měly vítězné zápasy. K Plzni jsme samozřejmě měli respekt, zejména doma vyhrává a hraje výborně. Ale i my jsme měli slušnou formu, protože kluci začali některým věcem věřit, začali jsme hrát týmově. Dneska jsme byli efektivní v koncovce. Navíc po zkušenosti z Litvínova, kdy jsme sami tolik prohrávali a nakonec vyhráli, tak jsme stále klukům říkali, že to není vyhraný duel. Navíc jsme v poslední části udělali fauly, trošku se to přiostřilo. Kluci to ale fantasticky zvládli a za to jim patří dík. I za celý zápas a to do posledního hráče. Věřím, že zítra na tento výkon navážeme.