pátek 27. ledna 2023 | Lukáš Mihal

Junioři hráli s Mladou Boleslaví dlouho vyrovnaně, na vítězství to ale nestačilo

Junioři se stále nemohou chytit na domácím ledě a na PSG aréně prohráli již třetí zápas v řadě. Proti Mladé Boleslavi hráli vyrovnaný zápas až do 48. minuty, avšak právě tato minuta byla nakonec rozhodující, protože hosté vsítili dvě branky, čímž si zajistili plný bodový zisk. Mladí Berani budou bojovat o další body hned následující den proti Liberci.

43. kolo / pátek 27. 1. 2023 / 17:30
Berani Zlín Zlín - BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav
1:4
(0:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 47. Marek (Pilát, Klimek) – 37. Vimmer (Vyroubal, Král), 48. Zvagulis (Gardoň, Moravec), 48. Vimmer (Král), 54. Polák (Vimmer). Rozhodčí: Vaněk, Rapák – Gebauer, Blažek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Berani Zlín: Synek – Harmla, Burian, Zavřel, Nábělek, Špaňhel, Mikel, Šišák – Čechmánek, Marek, Laciga, Frömel, Chludil, Matúšů, Kaláč, Sadovikov, Babulík, Vaculík, Pilát, Klimek.

BK Mladá Boleslav: Hora – Vochvest, Sypecký, A. Vlasák, Němec, Hrouda, Hlinský, Moravec – Zvagulis, Mojsejev, Vyroubal, Gardoň, Polák, Půček, M. Vlasák, Hruška, Vimmer, Šachl, Hradec, Král.

První perioda začala v pozvolném tempu z obou stran, hned od začátku ale platil trend, který se přenesl i na zbylou část utkání. Během zápasu se totiž minimálně přerušovalo a proto čas plynul velmi rychle. Každopádně hosté postupně získali na svou stranu převahu, díky čemuž hráli v první části dvě početní výhody. Ani jednu ale nevyužili, protože v bráně jistě zasahoval Tobiáš Synek.

Berani si do druhé třetiny přenesli jednominutovou přesilovku, ale nic z toho nevytěžili, takže se stále pokračovalo bez branek. Ševci se však stále dostávali více a více do hry a poměrně blízko ke skórování měl v polovině zápasu Patrik Nábělek, který nebezpečně dorážel před bránou, avšak brankář David Hora zasáhl špičkou svého betonu. Na druhé straně kluziště ale o chvíli později kapituloval zlínský brankář. První branku utkání vstřelil Štěpán Vimmer, který zkušeně přechytračil Synka a hlavně kvůli němu Berani ztráceli před třetí částí jednu branku.

Žlutomodří ale zápas rozhodně nevzdávali a velmi aktivně hledali cestu za vyrovnávacím gólem. Ten nakonec padl díky obrovskému důrazu Richarda Marka, který se s pukem natlačil k pravé tyči a zázrakem ho protlačil až za brankovou čáru. Vyrovnaný stav ale příliš dlouho nevydržel. Úspěšnou dorážku si totiž vzápětí připsal mladoboleslavský forvard Kristers Zvagulis a jen o pouhou půlminutu později na něj z úniku navázal Štěpán Vimmer. To zasadilo domácím hokejistům tvrdou ránu, avšak času stále bylo dost a o body se pořád dalo hrát.

Jenže Bruslaři nic nechtěli ponechat náhodě, po dvougólové smršti zrychlili a domácím hráčům vůbec nic nedovolovali. Když pak v oslabení ujel zlínské obraně Vojtěch Polák, který skóroval prudkou střelou po ledě, ševci začali skládat zbraně. Vzápětí si navíc Jakub Čechmánek vykoledoval najednou čtyři trestné minuty, což zlomilo zbývající domácí naděje a Mladá Boleslav nakonec dotáhla zápas k vítězství 4:1.