pátek 17. března 2023 | Lukáš Mihal

Junioři proti Kometě nadějně dotahovali velké manko, nakonec to těsně nevyšlo

Junioři už se nemohou probojovat do play off a zbylé utkání základní části už pouze dohrávají. I tak ale ukazují, že mají silného týmového ducha. Mladí Berani totiž v jednu chvíli prohrávali s Brnem o pět branek, ve zbytku zápasu ale pořádně zabojovali a nakonec ztrátu snížili na pouhý jediný gól, přičemž Šimon Frömel k senzačními comebacku pomohl hattrickem. Domácí hokejisté si ale přece jen pojistili výhru gólem do prázdné branky, na výhru se ale určitě nadřeli více, než sami očekávali. Poslední zápas sezony zlínští junioři odehrají na ledě Jihlavy.

55. kolo / pátek 17. 3. 2023 / 16:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
7:5
(3:0, 2:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 14. Veselský (Nesvadba, Řehák), 15. Masař (Boltvan), 17. Rakus (Nesvadba, Němec), 34. Bělohlav (Bůžek, Řehák), 36. Cakl (Otava, Řehák), 56. Otava (Cakl), 60. Boltvan (Nesvadba) – 37. L. Heš (Frömel, Dědek), 39. Frömel (Dědek), 42. Frömel (Dědek, L. Heš), 57. L. Heš (TS), 59. Frömel (Hamrla, Čechmánek). Rozhodčí: Held, Vaněk – Otáhal, Kučera. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Střely na branku: 35:42. Průběh utkání: 5:0, 5:3, 6:3, 6:5, 7:5.

HC Kometa Brno: Kavan – Ulbricht, Svoboda, Němec, Bůžek, Eich, Řehák, Kuswito – Šantora, Horváth, Boltvan, Linka, Bělohlav, Masař, Cakl, Halačka, Otava, Rakus, Veselský, Nesvadba.

Berani Zlín: Synek (17. Málek) – Burian, Stuchlík, Mikel, Špaňhel, Hamrla, Nábělek, Šišák – Marek, Frömel, L. Heš, Pilát, Dědek, Laciga, Kaláč, Matúšů, Chludil, Babulík, Čechmánek, Holba.

Kometě se velmi vyvedla pasáž mezi 14. a 17. minutou, kdy vstřelila tři góly. Brankový účet otevřel na konci 14. minuty Adam Veselský, který prostřelil brankáře Zlína od pravého mantinelu na vzdálenější tyč - 1:0. O minutu později zvyšoval vedení Jakub Masař, když překonal Synka bekhendem - 2:0. Skvělý úsek hry zakončil třetím gólem Robin Rakus, jenž překonal Synka rychlou střelou a vyhnal jej na střídačku - 3:0.

Ve druhé třetině to dlouho vypadalo, že se branky diváci nedočkají. To se změnilo po polovině hry, když poprvé v utkání překonal Málka Matěj Bělohlav - 4:0. O chvíli později už to bylo vedení o pět zásahů, jelikož Ondřej Cakl přebruslil obránce a bekhendem překonal hostujícího brankáře - 5:0. Zlín se poprvé prosadil chvíli po páté brance Brna. Kavana totiž prostřelil Lukáš Heš - 5:1. A minutu na to přišla druhá radost hostů, když procpal puk do branky Šimon Frömel - 5:2.

Jak Zlín zakončil druhou třetinu, tak načal i tu třetí. Dědek zpoza brány našel na brankovišti Šimona Frömela, jenž pohotově překonal Kavana na bližší tyč - 5:3. Kometa nechtěla připustit zdramatizování a opět odskočila do tříbrankového vedení zásluhou Romana Otavy - 6:3. Berani se nevzdali a během dvou minut dvakrát mířili přesně. Nejdříve překonal Kavana z trestného střílení Lukáš Heš a o chvíli později zkompletoval hattrick ve hře bez brankáře Šimon Frömel - 6:5. Zlín pokračoval i po kontaktním gólu bez brankáře. Toho využil Adam Botvan, který po přihrávce Jáchyma Nesvadby pečetil výhru Brna - 7:5.

Ohlasy trenérů

David Pazourek (HC Kometa Brno): Utkání se mi hodnotí těžce, protože jsme sice vyhráli zápas, ale ve mně se to bije. Jsem zklamaný z přístupu v druhé půlce zápasu. My jsme se dostali do vedení 5:0 a místo toho, abychom utkání v klidu dohráli a plnili na ledě věci, které po klucích chceme, tak si každý začal dělat své. Bylo z toho drama a klepali jsme se až do konce o výsledek.