pátek 25. listopadu 2022 | Adam Čuba

Dorostenci otevřeli nadstavbu prohrou, Spartě podlehli o tři góly

Úvodní nadstavbový zápas nevyšel žlutomodrým dorostencům podle představ. Proti Spartě šli sice po třech minutách do vedení, ještě do sirény však soupeř skóre otočil a Berani už se do zápasu nedokázali vrátit. Do listiny střelců se zapsali Matěj Holba, Jakub Frolo a Martin Vaculík, nicméně ani jejich příspěvek dnes na body nestačil.

1. kolo / pátek 25. 11. 2022 / 17:30
HC Sparta Praha Sparta - Berani Zlín Zlín
6:3
(2:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Mack (Jakab, Hrubý), 19. Hlinka (Hrubý), 29. Nestrašil (Malínek, Hlinka), 37. Poláček (Jakab), 45. Marek (Dufek), 46. Žemlička (Trachta, Novotný) – 4. Holba (Mořkovský, J. Heš), 32. Frolo, 52. Vaculík (J. Heš). Rozhodčí: Folk – Beneš, Kubas. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 42:27. Vývoj zápasu: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3

HC Sparta Praha: Tvrzník – Malínek, Marton, Byakov, Hašek, Mack, Janský, Dufek – Adamec, Marek, Nestrašil, Novotný, Žemlička, Jakab, Hlinka, Poláček, Trachta, Hrubý.

Berani Zlín: Kowalczyk – Kotala, Mořkovský, Řezníček, Kopřiva, Uřičář, Lukaštík, Ruml, Schmied – Paták, Vaculík, Nesrsta, Holba, Valášek, Pešák, Frolo, J. Heš.

Beranům vyšel lépe start zápasu, už po třech minutách otevřel skóre Martin Holba. Reakce Pražanů na sebe však nenechala dlouho čekat, po Jakabově pasu vyrovnal Tadeáš Mack. Ševci si následně vyzkoušeli přesilovou hru, jenomže prosadit se nedokázali, a Sparta tak otočila vývoj zápasu. Dvě minutky před první sirénou strhl vedení na domácí stranu Tomáš Hlinka - 2:1.

V polovině základní hrací doby to pro Spartu vypadalo ještě lépe! Václav Nestrašil zvýšil náskok svého týmu na 3:1. Nedlouho poté se Berani navíc museli bránit v oslabení, nicméně žlutomodrý celek se semknul, kritický moment ustál a souběžně s Nesrstovým návratem na led dokonce zásluhou Jakuba Frola snížili na rozdíl jediné branky. Bohužel, do sirény to opět bylo o dva góly, Petr Poláček za to vzal jako správný kapitán a čtyři minuty před přestávkou skóroval.

Na startu poslední části hry dostali žlutomodří další šanci prosadit se v přesilovce, nicméně neuspěli a krátce po Hrubého návratu na led začali opět úřadovat Pražané. Nejprve se ve 44. minutě prosadil Alex Marek, aby do minuty vylepšil sparťanský náskok na 6:2 Richard Žemlička. Zlínští dorostenci se ještě osm minut před koncem vrátili bleskově využitou přesilovkou do zápasu, trefil se Martin Vaculík. Na famózní obrat už to ale nestačilo, Berani padli 3:6.