pátek 02. prosince 2022 | Adam Čuba

V nadstavbě se dorostencům nedaří, tentokrát vysoko nestačili na Třinec

Start druhé části sezony se zlínským dorostencům zatím vůbec nedaří podle představ. Svěřenci Lubomíra Vosátka, které v posledních zápasech sužuje veliká marodka, po dvou nezdarech v Praze nestačili v prvním domácím zápase na Třinec. I nadále tak zůstávají bez bodů. Čestný úspěch ševců zapsal v oslabení Jakub Heš. Premiéry se v dorostenecké extralize dočkali deváťáci Michal Sedláček a Adam Matula, ani oni však vysoké prohře nezabránili.

1:6
(0:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Heš (Vaculík) – 6. Hrček (Granečný), 13. Sikora, 16. Sajnok (Hladoník, Mrtka), 32. Pohludka, 37. Pohludka (Rybnikár, Holub), 53. Švančara (Pohludka, Sikora). Rozhodčí: Poláček – Maloušek, Hendrych. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 169. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Berani Zlín: Kowlaczyk – Kotala, Mořkovský, Sedláček, Uřičář, Lukaštík, Ruml – Paták, M. Vaculík, Nesrsta, Holba, Valášek, Matula, Pešák, J. Heš, Klimek

HC Oceláři Třinec: Milota – Holub, Byrtus, Mrtka, Solowski, Čmiel, Marek – Sajnok, Pohludka, Sikora, Blaha, Rybnikár, Urbánek, Granečný, Švančara, Kopačka, Hladoník, Hrček

Už úvod zápasu se Beranům nevydařil. Prvních pět minut se ještě odehrálo relativně v klidu, pak ale Vojtěch Granečný skvěle zapracoval u mantinelu, předal před bránu na Jana Hrčka, ten si puk ještě potáhl a zakončil kolem betonu bezmocného Samuela Kowalczyka. Hosté hrozili i dál, nepříjemné nahození od modré například vyslal Radim Mrtka, dobře se prezentoval i dnes skvělý Šimon Pohludka. Za Berany se připomněl snad jen Jakub Heš, ani on však dnes na lépe hrající Třinec nestačil. Právě Jakub Heš měl v 11. minutě na holi ve vlastním oslabení vyrovnávací branku, nicméně nakonec byl jedním ze soupeřů dobře dostoupen. A tak při té samé početní nevýhodě přišel trest, prosadil se Petr Sikora! Netrvalo dlouho a Oceláři se hnali do další šance, tentokrát Kowalczyka zachránila boční síťka. Za pár chvil se však strážce žlutomodré svatyně vyznamenal, kdy si svou lapačkou vychutnal unikajícího Šimona Pohludku. Ještě v téže minutě, ale Kowalczyk nedokázal další šanci vzdorovat a podruhé kapituloval, gól si po Hladoníkově pasu připsal Tobias Sajnok. Berany pak ještě čekalo oslabení, nicméně hra v početní nevýhodně byla jedna z mála věcí co ševcům dnes šla a ubránili se tak relativně jednoduše.

To, že oslabení mladíkům z Baťova města svědčí ukázal i start prostřední části hry, kdy hrál Zlín opět ve čtyřech. Obraně soupeře ujel Martin Vaculík, který v mezikruží ještě našel Jakub Heše a ten přesnou ranou mezi ruku a tělo vrátil svůj tým do zápasu! To už však bylo z pohledu domácích pro dnešek bohužel všechno. V polovině základní hrací doby se navíc situace ještě zhoršila, když se Mořkovský prezentoval ve vlastním pásmu trestuhodnou minelou, namazal Šimonu Pohludkovi a ten suverénním zakončením upravil na 1:4. A do sirény bylo ještě hůře! Ve 36. minutě se opět prosadil Šimon Pohludka, který byl zjevně při chuti, tentokrát nejproduktivnější Ocelář skóroval po objetí branky.

Třetí třetina už se v podstatě jenom dohrávala, moc hokejové krásy jsme si tedy neužili. Deset minut před koncem byly pohřbeny i poslední zlínské naděje, ševci šli do tří a Třinec, který nezaváhal a vzal si timeout udeřil pošesté! Petr Sikora krásně našel volného Robina Švančaru a ten s hokejkou mezi nohama tečoval puk mezi Kowalczykovy betony - 1:6. Do konce zápasu už se více méně neudálo nic, za zmínku stojí snad jen nepříjemná střela Michala Rybníkára a možná ještě trest v poslední minutě pro debutujícího Michala Sedláčka. Skóre už se ale nezměnilo.

Berani tak pokračují v ne úplně přesvědčivých výkonech, od začátku nadstavby ještě nebodovali a navíc schytali hned dva debakly. Šanci na reparát dostanou naši dorostenci hned zítra, kdy je doma na PSG aréně od 16:00 čeká Poruba.

Ohlasy trenérů

Petr Leška (PSG Berani Zlín): Zápas se mi hodnotí těžko, dnes jsme nepodali vůbec dobrý výkon. Měli jsme sice hodně omlazenou sestavu, ale i tak nás srazily spíše individuální chyby jednotlivých hráčů, šance, které jsme měli, jsme neproměnili a tomu také odpovídá výsledek.

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni. Myslím si ale, že hra nebyla až tak dominantní, udělali jsme také spoustu chyb, kterých bychom se rádi vyvarovali. Zároveň si musíme tvořit více šancí. Panuje tedy spokojenost, pracovali jsme dobře, nicméně předvedli jsme strašně moc nepřesností, kterých se musíme zbavit.