neděle 12. března 2023 | Redakce - marketing

Výborně! Berani v sérii urvali druhý bod a mají matchball

3. ČF / neděle 12. 3. 2023 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC RT TORAX Poruba 2011 Poruba
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky:9. Kubiš (Pospíšil, Gazda), 59. Köhler (Novotný, P. Sedláček) – 60. Šoustal (Dufek). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Maštalíř, Vašíček. Vyloučení:7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5269. Střely na branku: 24:46. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1.

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa, Novotný – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler – Lang, Hejcman, Z. Sedlák – Kubiš (C), Gago (A), Mrázek (A) – Kratochvíl, Kindl, Pospíšil.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Urbanec (C), Voráček, Klimíček, Lemcke, A. Sedlák, Krenželok, Doudera – Šlahař, Pšurný (A), Dufek – Berisha, Střondala, Hrníčko – Gřeš, Vachovec (A), Šoustal – Bernovský, Karafiát, Brodek.

Berani zápas začali vskutku výborně! Nejprve měl gól na holi Pavel Sedláček, jenž se pokusil rozhýbat brankáře Dolejše po výborném Sadovikově pasu. Tentokrát ještě hosté odolali, nicméně, když se za chvíli po parádní přesilovkové kombinaci prosadil Pavel Kubiš, mohl už zlínský stadion slavit! Žlutomodří byli na koni a hýřili aktivitou, Porubě také hodnou chvíli trvalo, než se do utkání opět vrátila. Zlín se ale přeci jen musel mít na pozoru, v dobré pozici byl třeba Dominik Hrníčko, který ale Hufovu bránu přestřelil.

V 18. minutě právě Dominik Hrníčko srazil na mantinel Daniela Gazdu a duel pro něj skončil, dostal trest do konce utkání a domácí čekala dlouhá pětiminutová přesilovka. Většinu času se nakonec hrálo 4 na 4, vinou předchozího faulu Zdeňka Sedláka a provinění Stanislava Sadovikova v závěru třetiny. To, že v sérii vznikla mezi soupeři pořádná rivalita potvrdili po siréně Jakub Husa a Tomáš Voráček, oba šli na dvě minuty za hrubost.

Ve druhé třetině Poruba Zlín výrazně přestřílela, vždy ale narazila na opravdu výtečného Daniela Hufa v bráně. Berani si navíc mírně komplikovali situaci častými vyloučeními, na trestnou lavici usedl Sedlák, Novotný nebo Pospíšil, jenž odpykal trest pro hráčskou lavici. V oslabení, každopádně žlutomodří dnes hráli skvěle a ani jednou nedovolili hostům skórovat. I přes větší aktivitu Poruby si Berani pár šancí vytvořili, za zmínku stojí především únik Petra Kratochvíla, do podobné šance se o několik minut později řítil Martin Lang. Oba borci volili podobné zakončení, tedy prudkou střelu nad lapačku, nicméně Daniel Dolejš vždy dokázal zakročit. K zakončení z blízka se snažil dostat Zdeněk Sedlák, jenž Köhlerovo nahození málem doklepl do sítě. Za Porubu zahrozil třeba Michal Vachovec, ani on ale neuspěl. Blízko přesné trefě byl i Tomáš Šoustal, který dorážel svou vlastní střelu.

Hned na startu závěrečné periody byl v obrovské šanci Zdeněk Sedlák! Ten nejprve vypíchl soupeři kotouč, šel sám, zastavil nápřah, znovu zamířil a cílil někam mezi betony, ty ale hostující gólman sklapl včas. Jinak byl ale opět aktivnější soupeř, který Zlín hned několikrát pořádně uzamknul v pásmu. Ve 47. minutě málem ujel hostující obraně Petr Kratochvíl, jemuž ale byla vyseknuta hůl. Rozhodčí se rozhodli nevylučovat. O pár vteřin později se na Hufa hnal Jakub Šlahař, kterého si ale domácí gólman vyloženě vychutnal. Efektní zákrok lapačkou vyvolal potlesk celého stadionu. V dobré pozici byl ještě Denis Kindl. Z úhlu to pak zkoušel Sedlák, ani on ale nenašel recept na soupeřova gólmana…

Dvě minuty před koncem přišel mimořádně důležitý gól! Martin Novotný napřáhl od modré, Bedřich Köhler výtečně zapracoval na brankovišti a zametl puk do sítě! Vysoký zlínský útočník tak korunoval svůj opravdu výborný výkon přesným zásahem. V závěru to bylo ještě pořádné drama, jelikož Poruba se přeci jen prosadila zásluhou před bránou na chvíli volného Tomáše Šoustala. Berani už vyrovnání nedopustili a závěrečných čtyřicet vteřin si pohlídali. Blízko brance jistoty byl těsně před koncem Darek Hejcman, to že netrefil ale nakonec vůbec nevadilo.

Berani tak mají blízko postup do semifinále, ten mohou stvrdit hned zítra, kdy od 17:30 vyzvou Porubu k odvetě.

Fotogalerie