neděle 12. března 2023 | Patrik Hlaváč

Dorostenci zvládli i samostatné nájezdy a stav série vyrovnali

Mladí Berani sehráli s pražskou Slávií velmi vyrovnanou partii, kterou museli rozseknout až samostatné nájezdy. Ševci sice byli úspěšní pouze při jednom nájezdu, i tak to ale bylo o jeden úspěšný nájezd více než měl soupeř. Díky tomu tak žlutomodří srovnali stav série, ve které mají oba celky po jedné výhře.

OF2 / neděle 12. 3. 2023 / 13:30
Berani Zlín Zlín - HC Slavia Praha Slavia
5:4sn
(1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Plšek (Nesrsta), 28. Vaculík (Heš), 46. Mikel (Vaculík), 48. Klimek (Vaculík, Mikel), rozh. náj. Kos – 18. Chludil (Nikolas), 22. Hlavička (Ciolek), 38. Matějovský (Kubánek, Curran), 50. Hlavička (Ciolek, Kucharčík). Rozhodčí: Held, Kohoutek – Čelechovský, Viskot. Vyloučení: 16:10. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 101. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Berani Zlín: Kowalczyk – Uřičář, Mořkovský, Lukaštík, Schmied, Mikel, Řezníček, Kotala – J. Heš, Plšek, Pešák, Pečner, Nesrsta, Kos, Kopřiva, Klimek, Holba, Vaculík.

HC Slavia Praha: Bašta – Lorenz, Pšenička, Ciolek, Kubánek, Skyba, Labuzík, Marek – Kucharčík, Hlavička, Chludil, Poletín, Matějovský, Havlíček, Filip, Němeček, Grebeníček, Curran.

Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky tří gólů, z čehož ale byl jeden neuznaný, a to právě na úkor ševců. I přesto šli do vedení jako první domácí, a to po necelých šesti minutách hry. Právě v tento moment otevřel skóre utkání Lukáš Plšek, který svým nekompromisním zakončením nedal brankáři soupeře nejmenší šanci na zákrok. Hosté se ale první rozhozenou brankou nenechali rozhodit. Toho využil téměř přesně dvě minuty před koncem Danny Chludil. Ten svou první střelou sice brankáře Kowalczyka nepřekonal, následná dorážka ale už byla přesná. I díky tomuto gólu byl stav po prvních dvaceti minutách stále vyrovnaný.

Druhé dějství už bylo gólově bohatší. Perfektní vstup do třetiny završil svou brankou po pouhé minutě Denis Hlavička. Ten využil zmatku před brankovištěm, který způsobila předchozí střela Cioleka. Následnou dorážku do zcela prázdné brány tak měl více než jednoduchou. Odpověď Beranů ale na sebe nenechala dlouho čekat. O šest minut později skóre opět vyrovnal Martin Vaculík, a to dokonce při vlastním oslabení. Velký dík ale věnoval i svému spoluhráči Hešovi, který založil celou gólovou akci v podobě úniku dva na jednoho. Branka v početní výhodě hosty značně zaskočila, což šlo poznat nejenom na hře. I přesto to ale byli právě Pražané, kteří se dostali opět do vedení. O tuto branku se postaral Artur Matějovský, který necelé tři minuty před zazněním sirény zaskočil celou zlínskou obranu a poslal svůj tým do opětovného vedení.

Závěrečná třetina přinesla mnoho dramatických a napínavých momentů, i přesto byl ale stav po šedesáti minutách stále vyrovnaný. Celou zápletku započali ševci dvěma slepenými góly, které padly za méně než dvě minuty. O ten první se postaral po pěti minutách hry Tomáš Mikel, když využil zmatku před bránou a odražený kotouč dostal až záda gólmana. Ten tak potrestal vyloučení soupeře. O pár chvil později se k němu přidal i Adam Klimek, který tak svůj celek poslal v utkání již podruhé do vedení. Odpověď soupeře byla ale bleskurychlá. Téměř v polovině dvacetiminutovky se totiž prosadil Denis Hlavička. Ten využil svých přesných mířidel a svou metelicí od pravého mantinelu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Zbytek třetiny sice už branku nepřinesl, za to ale přinesl mnoho dramatických momentů, a to nejen na ledě. Řeč je o zcela nepochopitelné šarvátce v hledišti, kvůli které musela hra být dokonce i přerušena. Ani této neočekávaný moment ale nezabránil tomu, aby hra pokračovala do prodloužení.

V prodloužení jsme sice branku neviděli, za to ale přišlo naprosto trestuhodné vyloučení z řad ševců, kteří museli hrát v oslabení, kvůli příliš velkému počtu hráčů na ledě. Této šance ale sešívaní nedokázali využít, a tak utkání musela rozhodnout až nájezdová loterie. V ní měl větší štěstí domácí celek, za který se jako jediný prosadil Dominik Kos. Kowalczykovi výkony v bráně ale byly natolik bravurní, že se nakonec z výhry mohli radovat právě žlutomodří.

Ohlasy trenérů

Lubomír Vosátko (PSG Berani Zlín): Byl to bojovný a vyrovnaný zápas, ve kterém jsme vedli i prohrávali. V průběhu utkání jsme cítili ze strany sudích nějaké křivdy, zejména při situaci s neuznaným gólem. Taková událost vás vždycky rozhodí a dolehne na vás. Za zmínku rovněž stojí i nemalý počet dalších sporných momentů. I přesto se ale klukům podařilo všechny negativní emoce zkrotit. Díky pozitivnímu myšlení jsme před koncem vedli, i přesto se nakonec muselo rozhodovat až v nájezdech. Tady nás jednoznačně podržel gólman, který nepustil za své záda puk ani jednou a i díky němu jsme zvítězili.

Fotogalerie