čtvrtek 20. dubna 2023 | Redakce

Berani na domácím ledě nestačili na Kladno a musí odvracet barážový mečbol

Třetí barážové utkání se zlínským hokejistům nepodařilo. Berani na vlastním ledě padli s Kladnem vysoko 1:7 a nyní musí čelit dvěma mečbolům soupeře. Alespoň čestnou branku vstřelil ve 3. třetině Petr Kratochvíl. Pochvalu každopádně zaslouží alespoň fanoušci, kteří svůj tým nezavrhli a naplno jej podporovali až do konce. Zítra od 17:30 odvracejí žlutomodří konec sezony.

3. BAR / čtvrtek 20. 4. 2023 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Rytíři Kladno Kladno
1:7
(0:4, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (Mrázek, Kindl) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7000. Střely na branku: 17:43. Průběh utkání: 0:7, 1:7.

Berani Zlín: Huf (22. Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Burian – Kubiš (A), Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil.

Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš (A), Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.

Už úvod zápasu byl pro Berany velmi krutý. Nejprve tedy domácí nevyužili přesilovou hru, no a už ve 4. minutě museli zkousnout první puk ve své síti. Žlutomodré obraně ujel Tomáš Plekanec, jeho rána pod víko byla naprosto přesná. Daniel Huf neměl nárok.

Nedlouho poté usedl na trestnou lavici Daniel Gazda. Užuž se zdálo, že se Berani s vypjetím všech sil ubrání, současně s návratem zlínského obránce na led ale projel do mezikruží Matyáš Filip a zvýšil na 0:2. O chviličku později mohlo být ještě hůře, do úniku se totiž prohnal Ladislav Zikmund. Daniel Huf se nenechal rozhodit a útočníka soupeře ani nenechal zakončit.

Zlín měl šanci na návrat do utkání. Do přečíslení se hnal Zdeněk Sedlák, v podobné pozici se později zjevili Kindl a Kubiš. Kdyby alespoň jeden z výpadů skončil brankou, možná by zápas ještě nabral jiný směr…

Místo toho ale bohužel přišly další tvrdé direkty. Nejprve si od modré sjel Jaromír Pytlík, jenž propálil clonu před sebou a dopravil kotouč do branky. O minutu později už to bylo 0:4. Huf nejprve vytasil výborný zákrok proti přečíslení 2 na 1, na brankovišti si ale počkal Miroslav Indrák, jenž zametl puk do sítě. O osudu utkání bylo v podstatě rozhodnuto.

Minutu po startu druhé části hry udeřili Rytíři znovu. Jiří Ticháček zamířil od modré čáry a kotouč zapadl za Hufa. Na řadu přišlo střídání gólmanů. Daniel Huf držel Berany celé play off i baráž nad vodou, dnes ale neměl svůj den. Do akce šel Michal Kořenek, jenž i přes nepříznivé skóre podal spolehlivý výkon.

Berani nesložili zbraně, nicméně na hole už se jim lepila i pořádná dávka smůly. Do střelecké pozice se každopádně dostal Suhrada, po mantinelu se snažil prosmýknout Lang a dobrá střídání zažila 1. formace s Denisem Kindlem nebo třeba Tomáš Pospíšil.

Kladno přidalo šestý gól v další přesilové hře, kdy na trestnou lavici usedl Husa. Nějakou chvíli se sice zdálo, že Kořenek má puk v moci, Ladislav Zikmund jej ale přeci jen za jeho záda nějak propasoval.

Berani celkem pochopitelně bojují s únavou po náročném play off, což se na jejich výkonu začalo projevovat. Další ránu navíc inkasovali z hole Tomáše Plekance, který se uvolnil v mezikruží – 0:7.

Třetí třetina už se jen dohrávala. Do dobré pozice se tlačil Sedlák, jemuž ale sjel kotouč z hole. Berani byli místy pasivní, nicméně fanoušci, kteří je neúnavně podporovali, nedovolili žlutomodrým vypustit jediný souboj. Zlín nakonec už neinkasoval, přičemž ubránil i několik přesilových her. Kladno Berany sice párkrát pořádně zmáčklo, už ale neskórovalo. Jednou už to vypadalo nadějně, situaci ale zachránil obětavě padající Zbořil.

Žlutomodří se šest minut před koncem dočkali čestného úspěchu. Petr Kratochvíl využil přesilovou hru, když dorazil pokus Mrázka, který byl před chvílí také ve skvělé pozici.

V závěru ještě mohl ujet do šance Petr Mrázek, jenž ale nezpracoval puk. Aktivní byla i první formace, v závěru ostře vypálil Kindl, od modré Novotný, přičemž pokaždé se ještě snažil dorážek Kratochvíl.

Berany tak zítra čeká odvracení konce sezony. Hraje se tradičně od 17:30 a Zlín se pokusí vyhrát první barážové utkání a vykřesat alespoň jiskřičku naděje. Opřít se budou moct o úžasnou podporu fanoušků, kteří ani dnes přes vysokou prohru svůj tým neopustili.

Fotogalerie