pátek 15. prosince 2023 | Redakce

2428 diváků! Deváťáci před rekordní návštěvou vyzvali rivala z Vítkovic

Zápas naší deváté třídy v rámci akce Školy fandí Beranům se opravdu nadmíru povedl. Mladí Berani před 2428 fanoušky mocně dotahovali, nakonec však nestačili na Vítkovice, které vítězí 4:3. Nicméně i tak si deváťáci díky úžasné atmosféře odnášejí nezapomenutelný zážitek.

3:4
(0:1, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Cekota, 34. Tureček (Šimek), 39. Horký (Cekota, Pánek) – 19. Juroš (Douda, Muczka), 21. Kučerňák (Janošek), 27. Dudek (Kučerňák, Kusak), 55. Vik (Kusak). Rozhodčí: Jan Janča — Pavel Blažek, Marek Šiška. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2428. Průběh utkání:0:3, 3:3, 3:4 .

Berani Zlín: J. Kovářík (O. Večeřa) — M. Vopatřil, J. Provazník, R. Ernst, M. Reisch, T. Číhal, F. Coufalík, S. Horký — P. Hoferek, K. Zalubil, J. Marek, A. Šimek, R. Pánek, A. Riedl, D. Trnavský, R. Cekota, T. Tureček, I. Pažout

HC Vítkovice Ridera: T. Ořechovský (J. Kubina) — J. Noworyta, D. Rattman, R. Kozák, A. Muczka, J. Chuda, K. Machač, L. Burjetka — M. Dudek, P. Kusak, M. Hrabina, P. Juroš, J. Kučerňák, V. Douda, M. Vik, T. Janošek, M. Balvín

Úvod zápasu vyšel lépe hostům, ti nejprve ubránili přesilovku Beranů a v 19. minutě sami udeřili, z předbrankového prostoru se prosadil Přemysl Juroš, jenž také určil konečný stav 1. třetiny – 0:1.

I start druhé periody Rideře vyšel, už po 53 vteřinách ujel Jakub Kučerňák a prosadil se ranou mezi betony brankáře Kovaříka. Na 0:3 potom ještě zvýšil Matyáš Dudek.

Berani se ale nevzdali a poháněni výtečnou atmosférou v hledišti dokázali zápas zdramatizovat! V polovině základní hrací vyrazil domácí tým do přečíslení 2 na 1, Radim Cekota se rozhodl zakončovat sám a parádně trefil – 1:3. Na kontakt jsme se dostali už za dvě minuty, a to z velmi podobné pozice. Cekota tentokrát napoprvé neuspěl, Tomáš Tureček, ale kotouč dorazil do sítě. Vyrovnáno bylo v závěru druhé třetiny. Do puku se do třetice opřel Radim Cekota, kotouč ještě tečoval Sebastian Horký a začínalo se od znovu – 3:3.

Třetí třetina nabídla ještě boj, Berani například ubránili dvě oslabení. Ani to ale bohužel na výhru nestačilo, šest minut před koncem rozhodl nenápadným nahozením Matyáš Vlk.

Ani přes prohru se však deváťáci nemají za co stydět, odehráli s tabulkovým sousedem vyrovnanou partii a díky úžasné divácké kulise si odnášejí také skvělý zážitek! "Pro kluky to byla perfektní zkušenost. Výsledkově jsme to bohužel nezvládli, kluky jsem ale v kabině pochválil za to, že bojovali a makali až do konce. Z 0:3 srovnali na 3:3, za to si zaslouží uznání. Dostali jsme nšstastný gól z dálky který rozhodl. Doufám že si to všichni kluci užili a budou na to vzpomínat jen v dobrem a že jim to pomůže dál v jejich životech. Děkujeme všem školám které se zúčastnily a udelaly parádní atmosféru. Víc takových zápasů," zhodnotil akci v rámci projektu Školy fandí Beranům trenér zlínských deváťáků Oldřich Horák.

Sezona mladých Beranů jde nyní pomalu do finiše, ještě nás čeká sedm zápasů, ve kterých budeme bojovat o postup do play off. Vše máme ve svých rukou, stále totiž držíme dostačující 4. pozici.