středa 03. dubna 2024 | Adam Čuba

Finále je srovnáno! Daniel Huf deptal Vsetín, Berani rozhodli v prodloužení

Druhé finále nabídlo na Lapači velkou hokejovou bitvu. Berani nakonec dokázali Vsetín udolat v prodloužení a vyrovnávají tak stav série na 1:1! Skvělým výkonem se dnes blýskl Daniel Huf, který deptal Valachy jistými zákroky, nakonec jich za celé utkání vytasil téměř padesát. Právě Huf dal Beranům příležitost rozhodnout duel v prodloužení, čehož se parádní ranou ujal obránce Vojtěch Riedl! Svěřenci Jana Srdínka mají nyní dva dny volna, finále pokračuje v sobotu a neděli ve Zlíně. V naší Trinity Bank Aréně se hraje od tradičních 17:30.

2. F / středa 3. 4. 2024 / 17:30
VHK ROBE Vsetín Vsetín - Berani Zlín Zlín
2:3p
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Machala (Zabusovs), 52. Klhůfek (Rob, Staněk) – 10. Šlahař (Süss), 11. M. Lang (Novák, Gago), 71. Riedl (M. Lang, Gago). Rozhodčí: Svoboda, Zeliska – Zídek, Maňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4260. Střely na branku: 50:17. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Larsen, Smetana (A), Teper, Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Kojo – Rob (A), Klhůfek, Matějček – Hrňa (C), Kratochvil, Holec – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Zabusovs, Ondračka, Machala.

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – M. Lang, Gago, Novák – P. Sedláček (A), Sadovikov, Köhler (C).

Úvod utkání byl oproti včerejšímu duelu o něco svižnější. V permanenci byl každopádně spíše Daniel Huf, zlínský gólman se po debaklu oklepal a Berany jistými zákroky držel. Se svými pokusy neuspěli Rob ani Zabusovs, z náznaku úniku neskóroval Hrňa. Zato Berani, kteří v 7. minutě také ubránili přesilovku soupeře, udeřili hned z první střely. Tu vyslal po dobré Süssově práci Jakub Šlahař a Zlín šel do vedení. Navíc, už v následující minutě se ze stejné pozice na levé straně prosadil také navrátilec do sestavy Martin Lang, svěřenci Jana Srdínka šli do trháku. Žlutomodří si zahráli také přesilovou hru, tu nesehráli vůbec špatně, dobré pokusy vyslal Süss a také Salonen.

Ve druhé třetině byli Valaši o kus aktivnější, jenomže Daniel Huf dokázal všechny soupeřovy rány likvidovat, zlínští obránci zase výborně čistili prostor v brankovišti. Zmiňme dvě největší šance, obě si vypracoval Erik Hrňa, jednou z vrcholku kruhu, poté po Zabusovsově pasu ze svého klasického pracoviště na pravém kruhu. V obou případech si zlínský gólman parádně vybruslil a udržel puk ve výstroji.

Zlínští hrozili hlavně z protiútoků, dvakrát se tlačil do zakončení Šlahař, několikrát ujíždělo i duo Salmio – Paukku, z toho však střela nevznikla. Nejlepší zlínská možnost přišla ve 31. minutě, Berani už soupeře vyšachovali, Martin Lang ale tentokrát mířil do tyče. Ve 37. minutě se mohutně tlačící Valaši dočkali gólu, přesilovku využil ranou tahem Ondřej Machala a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Vstup do třetí třetiny měli Berani dobrý, pálili Salonen i Süss, Jakub Šlahař následně z přesilovky natrefil tyč a zlínský tým si chvíli poté dokonce zahráli výhodu 5 na 3. V té byl gól několikrát blízko, z levé strany zakončoval třeba Lang, těsně mimo... A tak udeřili Valaši. Pavel Klhůfek se prosadil z předbrankového prostoru, kotouč zapadl až za Hufa a rázem bylo vyrovnáno – 2:2. Zbytek základní hrací doby byl už spíše urputnou přetahovanou, rozhodnout mohli žlutomodří při další přesilové hře. Branka už ale ani na jedné straně nepadla a na řadu tak přišlo prodloužení.

V nastaveném čase většinu času dominovali Vsetínští, Berani urputně bojovali, s dobře bruslícím soupeřem však měli poměrně velké problémy. Jan Srdínko si dokonce v jeden moment vzal oddechový čas, aby své svěřence uklidnil. Všechny nebezpečné situace Köhler a spol přeci jen zvládli, především tedy díky famóznímu Danielu Hufovi. A pak se v čase 70:18 napřáhl Vojtěch Riedl, mladý bek propálil všechno, co mu stálo v cestě a rozhodl – 2:3.

Finále je nyní po veliké bitvě srovnáno. Následují dva dny volna a v sobotu se série přesune do Zlína, kde se během víkendu odehrají zápasy číslo 3 a 4. Buďte s námi u toho! Oba zápasy startují shodně v 17:30.


Ohlasy trenérů

Richard Kapuš (Berani Zlín): Dnes kluci ukázali charakter, tým bojoval jako jeden muž. Určitě to nebylo lehké. Začali jsme dobře, ustáli jsme tlak soupeře, šli jsme do vedení. Škoda, že se nám nepodařilo vstřelit třetí gól... Ten zápas byl vyrovnaný, my jsme pak byli šťastnější v prodloužení. Jak už jsem říkal, mužstvo ukázalo velký charakter, Vsetín měl navrch, ale my jsme se nezlomili, bojovali jsme. Po včerejším zápase jsme změnili přístup, myslím si, že za tu bojovnost, obětavost, soudržnost jsme si to zasloužili.

Fotogalerie