sobota 06. dubna 2024 | Adam Čuba

Vyprodaná Trinity Bank Aréna sledovala bitvu až do posledních vteřin, vedení v sérii se ale opět ujímá Vsetín

Berani ve třetím finálovém utkání podali proti odvěkému rivalovi ze Vsetína dobrý výkon, na výhru to ale tentokrát nestačilo. Valaši byli dnes úspěšnější v zakončení, vybudovali si dvougólový náskok a ten i přes to, že svěřenci Jana Srdínka dvakrát snížili na rozdíl jediné branky, už udrželi. Berani mají šanci opět vyrovnat finále už zítra od 17:30, kdy se hraje čtvrté utkání.

3. F / sobota 6. 4. 2024 / 17:30
Berani Zlín Zlín - VHK ROBE Vsetín Vsetín
3:5
(2:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Šlahař (TS), 18. Süss, 45. Gago (M. Lang) – 3. Machala (Teper, Zabusovs), 10. Kratochvil (Hořanský, Larsen), 15. Machala (Klhůfek), 35. Klhůfek (Rob, Jonák), 60. Rob. Rozhodčí: Kika, Kostourek - Kokrment, Malý . Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7000. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Kindl, Süss – M. Lang, Gago, Novák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Smetana, Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob – Hořanský, Kratochvil, Hrňa – Holec, Matějček, Š. Bláha – Machala, Berzinš, Zabusovs.

Vstup do utkání měli lepší hosté, už ve třetí minutě se až před bránu protáhl Teper, jeho pokus dorazil Ondřej Machala a Valaši šli do vedení. Berani si v první třetině zahráli přesilovou hru, v té do šance proskočil Martin Lang, zlínský forward byl zahákován a nařízeno bylo trestné střílení. Toho se ujal Jakub Šlahař, který přesně mířenou ranou na lapačku vyrovnal skóre na 1:1. Vyprodaná Trinity Bank Aréna se ani nadále rozhodně nenudila, středem se snažil protlačit Kindl a dokonce i obránce Salonen. Na druhé straně protáhl Dana Hufa Rob, zlínský gólman prokázal perfektní reflex lapačkou.

Ačkoli si toho Vsetín směrem dopředu nevytvořil mnoho, zelenožlutí dokázali být efektivní v zakončení, za Hufem skončily pokusy Matouše Kratochvila a znovu Ondřeje Machaly. O snížení se ranou z levé strany postaral Jan Süss, rychlonohý útočník se konečně dočkal, po několika dobrých výkonech vsítil svou vůbec první branku v play off.

Do druhé třetiny vletěli Berani aktivně. V jednoznačně největší šanci byl Jesse Paukku, který se dostával před prázdnou bránu po zaváhání brankáře Žukova. Gól bohužel nepadl, a to ani ze dvou přesilových her, které žlutomodří sehráli. A tak bohužel opět udeřil soupeř. V signalizované výhodě napřáhl Rob, který ještě před bránou vyzval Pavla Klhůfka, ten nastavenou holí dopravil kotouč do sítě.

Třetí třetina byla ze zlínské strany také dobrá, soupeře prověřili deseti kvalitními střelami a hnali se za vyrovnáním. To přiblížil Michal Gago, důrazný útočník vletěl mezi dva obránce, z předbrankového prostoru využil Langovy přihrávky a dostal Zlín na kontakt – 3:4.

Berani poctivě bušili do obrany soupeře, několikrát se žlutomodří objevili také v náznaku přečíslení. Výraznější šanci hostů si vypracoval snad jen Zabusovs, jeho rána z pravé strany trefila boční síťku. Tlak se postupně stupňoval a vyvrcholil při hře bez brankáře, ke které Jan Srdínko sáhl nějaké dvě minuty před koncem. I když vyrovnání rozhodně nebylo daleko, už jsme se jej nedočkali. Výhru Vsetína potvrdil do prázdné brány Luboš Rob – 3:5.

Dnes tedy Berani druhý finálový bod nevybojovali, do vedení jde soupeř. Naši hokejisté však hned zítra mají šanci na odvetu, čtvrté utkání se hraje od 17:30.


Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (Berani Zlín): Dnes to byl vyrovnaný zápas. My jsme měli horší vstup do utkání, první třetina se nám nepovedla. Tam bylo málo důrazu, dostávali jsme góly z předbrankového prostoru. Kluky jsme na to upozornili a hra se začala zlepšovat, ve druhé třetině jsme si už vytvářeli souvislejší tlak, měli jsme dobrý pohyb, dostávali jsme se do střeleckých příležitostí. V závěru tam byly šance v power play, tentokrát se ale štěstí na naši stranu nepřiklonilo. Musím vyzdvihnout i diváckou kulisu, to je radost v tom hrát hokej. Zítra je nový den, nový zápas. Už se na to těšíme!

Fotogalerie