neděle 07. dubna 2024 | Adam Čuba

Berani na vlastním ledě ani napodruhé nesrazili Vsetín a čelí soupeřovu mečbolu

Čtvrté finále bylo v naší Trinity Bank Aréně opět vyrovnanou partií. Naši hokejisté dokázali třikrát dorovnat vedení soupeře, ani to však dnes nestačilo. Valaši rozhodli šťastnými trefami ve třetí třetině, na jednu ještě dokázal odpovědět Zdeněk Sedlák, na druhou už však nedokázal reagovat nikdo. Nyní tedy svěřenci Jana Srdínka čelí vsetínskému mečbolu, ten odvrací už pozítří, v úterý 9. dubna na Lapači.

4. F / neděle 7. 4. 2024 / 17:30
Berani Zlín Zlín - VHK ROBE Vsetín Vsetín
3:4
(1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky:14. Salmio (Čáp), 27. Werbik (Šlahař), 49. Z. Sedlák (Suhrada) – 2. Š. Bláha (Matějček), 25. Teper (Klhůfek, Hrňa), 45. Jonák, 57. Zabusovs (Bērziņš). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Jindra, Polák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7000. Střely na branku: 19:28. Průběh utkání:0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4 .

Berani Zlín: Huf (Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, M. Novotný, Zbořil, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – Novák, Kindl, Z. Sedlák – P. Sedláček (A), Gago, Köhler (C).

VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Hořanský, Kratochvil, Hrňa (C) – Holec, Matějček, Š. Bláha – Machala, Berzinš, Zabusovs.

Úvod do zápasu neměli Berani ani dnes ideální, už po minutě a půl skóroval Štěpán Bláha a Valaši šli do vedení. Zlínský tým byl navíc hned třikrát po sobě vyloučen a celkem osm minut tak bránil přesilovku soupeře. Je potřeba říci, že velmi dobře, po chybě brankáře Žukova dokonce mohl skórovat Bedřich Köhler, dopředu se několikrát hnala osvědčená dvojka Novák – Süss. Ze vsetínských šancí zmiňme především dvě v podání Víta Jonáka, zkušený forward se nejprve natlačil před bránu a zkoušel to backhandem, následně mohl skórovat z předbrankového prostoru, trefil však beton výborného Hufa.

I žlutomodří si zahráli přesilovou hru, tu také přesně po minutě využili. Z pravé strany se zakončení ujal Mikko Salmio, kotouč se ještě několikrát šťastně odrazil a zapadl do sítě – 1:1.

Vsetín si na začátku druhé třetiny zahrál přesilovou hru, v té jednou za Hufem zvonila tyčka. Valachy to každopádně mrzet nemuselo, jen chvíli poté Klhůfek skrz pásmo parádně našel obránce Jakuba Tepera, jeho rána z první proletěla až do zlínské sítě.

Berani odpověděli rychle, Hrňa nejprve znovu trefil horní tyč, následně ale Šlahař vybídl úplně volného Nicolase Werbika, ten nastavil hůl a doklepl kotouč za Žukova. Třetina ubíhala poměrně svižně, ovšem nyní už bez vážnější šance. To se změnilo až v závěru, kdy se do tutových příležitostí dostaly oba týmy. Rob z úniku nechal vyniknut Hufovu lapačku, Zabusovs také netrefil ideálně. Na druhé straně prověřil Žukova z nápřahu Kindl, v úniku se zjevil i Süss a před bránou zakončoval osamocený Bedřich Köhler.

Třetí třetina byla ještě pořádně dramatická, bohužel ani dnes to Beranům nevyšlo. Nejprve ve 45. minutě Klhůfek trefil Köhlera, kotouč doletěl do brankoviště, odtud kotouč za zmateného Hufa dorazil Vít Jonák. Berani se vzepřeli v čase 49:48, Zdeněk Sedlák vypálil z levé strany, Žukov si na puk sice sáhl, ovšem před čarou jej neudržel - 3:3. Berani znovu vyrovnali a už to vypadalo, že se půjde do prodloužení.

Vsetín však ještě poslední slovo neřekl. Naši hokejisté zaváhali v obranném pásmu, Patriks Zabusovs si najel na modrou, překvapil Daniela Hufa a vystřelil Valachům mečbol – 3:4

Svěřenci Jana Srdínka tedy ve finále obracejí soupeřům mečbol, momentálně prohrávají 1:3 na zápasy. Naše hokejisty čeká boj už v úterý, kdy od 17:30 hrají páté utkání na Lapači. Karty jsou rozdány jasně, Berani už nesmějí zaváhat!


Ohlasy trenérů

Richard Kapuš (Berani Zlín): Ani bych nehodnotil dnešní utkání. Prostě jsme nezvládli dva domácí zápasy, po jedné výhře na Vsetíně jsme bohužel dvakrát prohráli... Musíme se připravit na zápas ve Vsetíně a vrátit sérii domů, nezbývá nám nic jiného. Uděláme pro to maximum! Jenom bych chtěl zmínit, že ten třetí gól, který jsme dostali byl asi ten nejhloupější, jaký jsem za celou svou kariéru dostal. Nevím jestli je to smůla, škoda nebo jak to nazvat. Je závěr sezony, hraje se na krev, bojuje se, zápas byl vyrovnaný, čekalo se, kdo jej strhne na svou stranu. Gól vstřelili hosté, na řadě jsme nyní my.

Fotogalerie