neděle 19. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Vicemistři konečně zabrali a vydřeli tříbodovou výhru nad Litvínovem

Článek průběžně aktualizujeme. Oslavy pětaosmdesátin zlínského hokeje se vydařily. Hokejisté PSG Zlín vyhráli v utkání 40. kola Tipsport extraligy nad Vervou Litvínov 2:1 a po sérii pěti proher na domácím ledě konečně zabrali a vydolovali veledůležité tři body. Berani nastoupili v úvodní třetině v retro dresech s odkazem na třicátá léta minulého století. Branky zaznamenali Pavel Kubiš a Zdeněk Okál. Tým PSG Zlín hraje v pátek 24. ledna v Kladně.

40. kolo / neděle 19. 1. 2014 / 15:30
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
2:1
(1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. min Kubiš (Leška, Marušák), 26. Okál (Tesařík, P. Sedláček) - 55. Ručinský (Jurčík, Kousalík). Rozhodčí: Fraňo, Minář - J. Ondráček, Komárek. Vyloučení: 3:10, navíc Matějíček (Zlín) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5 868. Střely na branku: 37:11. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Berani Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Matějíček, Řezníček, od 31. min Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Okál, Čajánek, F. Čech - Kubiš, Holík, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Francouz - Stříteský, Chaloupka, Posmyk, Pavelka, Pavlík, Kousalík - Jánský, Piroš, Ručinský - J. Černý, Skuhravý, Lukeš - Martynek, Jurčík, Trávníček - Rapáč, Majdan, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (druhý trenér PSG Zlín): "Dnes jsme hráli o sebevědomí. Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát za tři body. Hráči si to uvědomili a celý zápas jsme hráli v dobrém tempu až na přesilové hry. Hodně důležitý byl gól na 2:0, který nás uklidnil. Lajdáckostí jsme nechali soupeře ve třetí třetině snížit a začali se bát o výsledek. Doufáme, že nám tři body pomůžou herně i psychicky do dalších zápasů.“

Radim Rulík (hlavní trenér HC Verva Litvínov): "Věděli jsme o tom, že Zlín potřebuje vyhrát. Očekávali jsme, že to nebudeme mít jednoduché. Tušili jsme, že budou nabuzení a předvádět nátlakovou hru. Tlak domácích na začátku zápasu jsme ustáli, poté se začala hra srovnávat a dostávali jsme se do hry. Bohužel nás přibrzdila vyloučení. Pak to bylo pro nás hodně těžké.“ „Tu jsme sehráli špatně, bylo to tím, že jsme se nedostali do hry v pěti,“

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY