pátek 11. září 2020 | Patrik Hlaváč

Junioři v prvním domácím zápase porazili Slavii

Ve třetím utkání sezony se junioři konečně dočkali prvních bodů, proti Slavii si dokonce připsali jednoznačnou výhru. Zlín dokázal ovládnout každou třetinu rozdílem jedné branky a ani jednou v duelu neprohrával. Rozhodující pak byla hlavně prostřední část duelu, kdy se mladí Berani dokázali třikrát prosadit bez odpovědi soupeře, díky čemuž vlastně zvítězili. V závěrečné třetině navíc bez problémů udrželi dvoubrankové vedení a gólem do prázdné brány pečetili na konečný výsledek 5:2.

3. kolo / pátek 11. 9. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Slavia Praha Slavia
5:2
(2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky:10. Kozubík (Sebera, Laciga), 19. Kozubík (Holík), 27. Dřimal (Sebera), 32. Broža (Dřímal, Frömel), 60. Sebera (Holík, Velíkovský) – 14. Kvasnička (Němeček, Slavíček), 40. Brummel (Hofman, Klatt). Rozhodčí: Obadal – Blažek, Kučera. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Berani Zlín: Šarman – Holík, Velikovský, Bednařík, Mikulík, Riedl, Liss – Broža, Dřímal, Handl, Sebera, Laciga, Martinec, Kráčalík, Masař, Hrazdira, Kozubík, Frömel, Lavička

HC Slavia Praha: Pittr – Hovorka, Němeček, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Kižlin, Brummel, Slavíček, Křenek, Turek, Hofmann, Labuzík, Janča, Tichý, Kvasnička

Junioři šli do dnešního prvního domácího utkání s cílem získat první body v sezóně, a hlavně vyhrát na domácím ledě, aby potěšili fanoušky a zahájili domácí zápasy úspěšným výsledkem. A to se jim povedlo jasným třígólovým rozdílem. V první třetině měla sice navrch jasně Slavia, ale i přesto se dokázali prosadit jako první mladí Berani, jelikož se David Kozubík dostal do úniku, který využil přesnou střelou mezi betony Michala Pittra. Slavisté však dokázali rychle zareagovat díky výborné kombinaci, po které pálil do odkryté brány Matěj Kvasnička. Domácí se však ještě v prvním dějství dostali zpět do vedení, prosadil se opět David Kozubík, který tentokrát rozvlnil síť tvrdou střelou od modré.

Po opětovném zahájení hry po úpravě plexiskla se karty jasně obrátili. Zlín si dokázal vytvářet šance a jednoznačně kontroloval tempo hry. Nejprve z toho těžil Tadeáš Třímal, který se zapsal na listinu střelců hned ve svém první zápase v sezoně, vzápětí si gól připsal také Ondřej Broža, který nádhernou střelou příklepem propálil vše, co mu stálo v cestě. Ševci tak už vedli o tři branky a vypadalo to, že je již rozhodnuto, naneštěstí pár sekund před koncem druhého dějství se podařilo Jakubu Hofmannovi najít před bránou volného Maxima Brummela, který měl poté práci poměrně jednoduchou.

Třetí perioda se odehrávala, stejně jako první, opět v režii hostů, kteří toužili po bodech, což šlo vidět i na jejich hře. Nicméně i díky skvělé defenzivní hře zlínských bruslařů neměli moc příležitostí ke vstřelení gólu. Ke konci třetiny už viděli domácí hráči tři body v kapse a začali hrát i více ofenzivně. I díky tomu se podařilo v poslední minutě Matějovi Seberovi, který se blýskl třemi body za jeden gól a dvě asistence, trefit prázdnou bránu z půlky kluziště, čímž definitivně rozhodl dnešní zápas.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (PSG Berani Zlín): Zápas pro soupeře začal daleko lépe. Měli více ze hry, přehrávali nás, lépe bruslili, díky čemuž si vytvořili hodně šancí, ale náš gólman nás i s trochou štěstí podržel. Ve druhé třetině jsme začali být aktivnější, nepropadali jsme v útočném pásmu, takže se hra srovnala. Pak jsme dali nějaké branky a dobojovali jsme to, i přesto, že soupeř měl díky několika přesilovkám navrch, ale měli jsme šťastnější konec. Z naší strany to byl bojovný výkon s velice silným soupeřem.