pátek 09. října 2020 | Vojtěch Jurák

Jednou ztrátu dotáhli, podruhé už ne. Junioři padli v Pardubicích

Mladí Berani mají za sebou nepříliš vydařený výjezd do Pardubic. Na výsledek měla určující vliv druhá třetina – Zlínští v ní nejprve dotáhli ztrátu, záhy však inkasovali dvakrát během dvanácti vteřin. Dynamo těmito trefami definitivně odskočilo a v dalšímu průběhu utkání svůj náskok ještě zvýšilo. Berani tak vyšli bodově naprázdno.

9. kolo / pátek 9. 10. 2020 / 18:00
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Berani Zlín Zlín
7:4
(2:1, 2:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 15. Štetka (Rohlík, Herčík), 15. Antoníček (Formánek, Šťastný), 35. Herčík (Lichtag), 35. Kloz (Kaplan, Nedelka), 41. Šťastný (Rohlík, Antoníček), 44. Costa (Štetka, Chabada), 48. Rohlík (Trejbal) – 19. Weintritt (Kozubík, Holík), 33. Dřímal (Chludil), 46. Masař (Holík, Suhrada), 53. Luža (Suhrada, Kozubík). Rozhodčí: Pilný – Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2, 6:3, 7:3.

HC Dynamo Pardubice: Nečas – Tvrdík, Nedelka, Odehnal, Secký, Kaštánek, Chabada – Štetka, Formánek, Kloz, Lichtag, Trejbal, Antoníček, Pavlík, Costa, Kaplan, Rohlík, Herčík, Šťastný.

Berani Zlín: Šarman (48. Synek) – Holík, Hoferek, Velikovský, Mikulík, Riedl, Liss, Suhrada – Broža, Chludil, Handl, Laciga, Martinec, Dřímal, Masař, Luža, Kozubík, Weintritt, Frömel.

Dohrávka devátého kola v pardubické enteria areně začala lépe pro Zlín, který byl velice aktivní. V 11. minutě střela Weintritta jen těsně minula tyč Nečasovy brány. O několik vteřin později mohl Kale Costa slavit první gól v síti Beranů. Jeho střela po teči ale doskákala mimo bránu. V 15. minutě se ujaly vedení Pardubice. V přesilové hře se po krásné kombinaci prosadil do prázdné brány Pavol Štetka – 1:0. A to nebylo vše. Za necelou minutu odskočilo Dynamo do dvoubrankového náskoku. V předbrankovém prostoru uplatnil svoji urostlou postavu Petr Antoníček, který se trefil na 2:0.

Zlín se dočkal snížení díky Filipu Weintrittovi – 2:1. Domácí celek zanedlouho mohl navýšit své vedení. Costa si vyjel od mantinelu do slibné pozice odkud však nemířil přesně mezi tři tyče. Druhá početní výhoda domácích nebyla příliš vydařená. Ve vlastním oslabení totiž ujel Masař, proti němu ale Vojtěch Nečas zasáhl. Ve 33. minutě Zlín vyrovnal, když se prosadil Tadeáš Dřímal – 2:2. Dynamo ale opět dokázalo odskočit do dvougólového vedení. V rozmezí dvanácti sekund se nejprve trefil Daniel Herčík, a poté mířil z mezikruží přesně Matěj Kloz – 4:2. Poté se v průniku neprosadil František Formánek.

Třetí třetina pokračovala v brankových hodech. Tentokrát se hned zkraje prosadilo domácí mužstvo, když přihrávky Ondřeje Rohlíka využil Ondřej Šťastný – 5:2. Těsně po uplynutí trestu na straně soupeře se pohotovou střelou prosadil Kale Costa a už to bylo 6:2. Ve 46. minutě nakonec Berani vstřelili třetí gól, konkrétně se trefil Jakub Masař – 6:3. O dvě minuty později už zase úřadovaly Pardubice, sedmý gól vsítil po exkluzivní nahrávce Trejbala Ondřej Rohlík – 7:3. Ve 53. minutě se ještě prosadil v přesilové hře Dominik Luža – 7:4. Další branka v tomto ofenzivním duelu už nepadla a Dynamo tak získává tři body.