pondělí 28. září 2020 | Vojtěch Jurák

Junioři v Třinci mocně dotahovali, na body nakonec nedosáhli

Díky státnímu svátku se junioři vydali k dalšímu ligovému utkání netradičně v pondělí. Určující ráz dostal zápas v Třinci ve druhé třetině, kdy domácí odskočili Zlínu do čtyřbrankového vedení. Mladí Berani se ale nesložili, v závěrečné třetině začali dotahovat a nutno říct, že ke srovnání stavu neměli vůbec daleko. Oceláři však nakonec přes všechny komplikace vedení udrželi, a tak se zlínští junioři po prohře 4:6 vrací domů bez bodů.

11. kolo / pondělí 28. 9. 2020 / 18:00
HC Oceláři Třinec Oceláři Třinec - Berani Zlín Zlín
6:4
(0:0, 4:0, 2:4)
Branky a nahrávky: 30. Wardas (Moškoř, Petrovský), 33. Moškoř, 34. Przybyla (Pírek, Matěj), 37. Petrovský (Pírek, Mikler), 53. Čmiel (Pětník), 60. Geidl (Kubíček) – 46. Masař, 50. Chludil (Riedl, Babeliak), 54. Weintritt (Luža), 54. Chludil (Dřímal, Frömel). Rozhodčí: Mrkva – Dohnal, Konvička. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 48. Střely na branku: 35:51. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4.

HC Oceláři Třinec: Švehlák – Pírek, Cienciala, Kyselý, Kubíček, Hrůzek, Homola, Marcinko – Moškoř, Wardas, Petrovský, Pětník, Mikler, Geidl, Pindel, Przybyla, Čmiel, Matěj, Jobánek.

Berani Zlín: Šarman – Holík, Velikovský, Bednařík, Mikulík, Riedl, Liss – Broža, Chludil, Babeliak, Handl, Martinec, Dřímal, Masař, Luža, Hrazdira, Kozubík, Weintritt, Frömel.

První třetina utkání příliš pohledný hokej nenabídla, oba celky si v ní takzvaně oťukávaly svého soupeře a ani jeden z aktérů příliš nedominoval. Jediná vyložená šance na změnu skóre se objevila po Kubíčkově vyloučení na začátku patnácté minuty. Hosté se již radovali ze vstřelené branky, avšak signalizace rozhodčího, že se jednalo o branku dosaženou zahráním pomocí vysoké hole, jim opět smyla radost z obličejů. Prvních dvacet minut tedy branku nepřineslo.

Druhá část patřila jednoznačně domácím Ocelářům. Třinec se z gólu poprvé radoval na začátku třicáté minuty, kdy se prosadil Tommy Wardas. Branka na 2:0 přišla o tři minuty později, individuální akci zakončil úspěšným zásahem třinecký nováček Jan Moškoř. Dvoubrankový náskok nevydržel příliš dlouho, druhou a třetí branku Ocelářů totiž dělilo pouhých čtyřiapadesát sekund, po kterých se z prostoru u levé tyčky prosadil Petr Pryzybyla. Čtvrtý zásah Třince pak na konci sedmatřicáté minuty přidal šikovný mladík Servác Petrovský. Další gól již pod Javorovým v této části hry k vidění nebyl, a celky tak po patnáctiminutové pauze čekalo závěrečné dějství.

Třetí třetina byla jednoznačně nejdramatičtější částí utkání. Nejprve se v šestačtyřicáté minutě Zlín radoval zásluhou Jakuba Masaře, v čase 49:44 se prezentoval přesnou střelou k tyči Lukáš Chludil a rázem to bylo 4:2. Odpověď domácích přišla o tři minuty později, Pětník v pravém kruhu posunul kotouč na Matouše Čmiela a třinecký kapitán jej s chirurgickou přesností vyslal na bližší tyč.

Hned vzápětí ale přišla gólová smršť ze strany Beranů. Na 5:3 snížil po Lužově vybídnutí Filip Weintritt a o osmadvacet sekund později přidal svůj druhý zásah večera Lukáš Chludil. Necelé dvě minuty před koncem utkání se za podrážení poroučel na trestnou lavici třinecký Jonáš Jobánek a lodivod Beranů tak šáhl po hře bez brankáře. Hosté sice drželi kotouč na hokejkách téměř celou dobu, tři vteřiny před koncem ale domácí Nico Geidl získal puk ve středním pásmu a v čase 59:59 korunoval střelou do prázdné branky vítězství Třince.