pondělí 28. září 2020 | Adam Čuba

Dorostenci v přestřelce nestačili na Vítkovice, padli po nájezdech

Dorost čekala na statní svátek dohrávka druhého kola, kde chtěl navázat na předešlou jednoznačnou domácí výhru nad Olomoucí. V zápase se tak dostal do vedení, ale Ridera okamžitě odpověděla dvěma rychlými góly. Pořádná přestřelka se pak spustila až v závěrečné části, kde většinu času vedly Vítkovice, ale i Berani ještě ukázali obrat. Zápas však nakonec dospěl do samostatných nájezdů, kde už byli šťastnější hostující hokejisté.

2. kolo / pondělí 28. 9. 2020 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Vítkovice Ridera Vítkovice
5:6sn
(1:2, 0:0, 4:3 - 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Jecho, 41. Kaláč (Harmla, Jecho), 49. Tomeček (Ramert), 55. Horský, 55. Gerych (Burian) – 8. Macias (Bialy), 14. Macias (Petr), 48. Macias, 52. Kosina (Petr, Bialy), 57. Milata (Melovský, Puchala), rozh. náj. Melovský. Rozhodčí: Šudoma – Bařinka, Jurčík. Vyloučení: 5:6, navíc Čechmánek (ZLN) 5 min + do konce zápasu. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 72. Střely na branku: 29:49. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:6.

Berani Zlín: Málek – Žižka, Sýkora, Burian, Mojžíš, Hamrla, Šišák – Jecho, Tomeček, Ramert, Horský, Čechmánek, Kaláč, Heš, Babulík, Gerych, Leška

HC Vítkovice Ridera: Irgl – Falhar, Puchala, Bialy, Kosina, Pavič, Zielinski, Řepa – Melenovský, Handl, Macias, Přibyl, Petr, Milata, Štiak, Krčmarský, Skřipčák, Pavelec

Berani vstoupili do zápasu aktivně, hra se přelévala ze strany na stranu, na vidění bylo spoustu šancí. Když byl pak v páté minutě vyloučen Matěj Mojžíš, otevírala se šance pro Rideru. Opak byl ale pravdou. Adam Jecho vystihl rozehrávku soupeře, díky čemuž sám uháněl na bránu a střelou nad lapačku brankáře hostí překonal.

Netrvalo dlouho a Vítkovice rychle srovnaly, a to když se prosadil Krzysztof Tomasz Macias. Po dalších čtyřech minutách už to bylo 2:1. Krzysztof Tomasz Macias tentokrát předvedl výbornou orientaci ve slotu a překonal Tomáše Málka již podruhé. Šanci na vyrovnání měl opět Jecho, tentokrát ale brankáře Denise Irgla nepropálil.

Ve druhé třetině byli mnohem aktivnější hosté. Pomohlo jim k tomu především vyloučení Jakuba Čechmánka na 5 minut + do konce utkání. Jednou byli hosté skoro zpátky ve vedení, ale v tom je zastavila branková konstrukce. Opravdu skvělý výkon dnes předváděl Macias, ten byl blízko hattricku již ve druhé části, za záchranou brzdu musel zatáhnout Tomáš Žižka.

Už na začátku třetí periody se podařilo vyrovnat Filipu Kaláčovi. Ve 48. minutě vrátil hostům vedení opět Krzysztof Tomasz Macias, který tak skompletoval hattrick. V závěrečné třetině se však konala pořádné přestřelka, o minutu později totiž opět vyrovnal po kombinaci s Janem Ramertem Michal Tomeček.

Netrvalo dlouho a Vítkovice znovu vedly, o což se zasloužil Daniel Kosina. Zlín však zase rychle odpověděl, po parádním vymíchání brankáře Irgla se z bezprostřední blízkosti prosadil Matyáš Horský a šance na bodový zisk Zlínu opět stouply. A když se vzápětí trefil Robin Gerych, bylo to ještě nadějnější.

Za další minutu za velkého nadšení vítkovických hráčů skóroval Martin Milata, který tak poslal zápas do prodloužení. V prodloužení se šance střídaly na obou stranách. Vítkovice kontrolovaly většinu času puk, do ofenzivy se tlačili i Berani. Například v posledních vteřinách měl rozhodnutí na hokejce Tomeček. Několik skvělých zákroků předvedl také brankář Málek. Zápas tedy zamířil do samostatných nájezdů.

První nájezd byl hned ten rozhodující, jelikož Matyáš Melenovský ho vyřešil bravurně a kličkou do forehandu zasunul puk za Málka. Hned v druhé sérii pak skóroval Dominik Petr, na což už mladí ševci nedokázali zareagovat. Tomeček puk sice do brány dostal, ovšem tělem v pádu, což rozhodčí neuznal. Vítkovice tak nakonec Berany přetlačily po nájezdech a berou dva body do tabulky, ve Zlíně zůstává alespoň jeden.

Ohlasy trenérů

Jiří Suhrada (PSG Berani Zlín): Byl to velice kvalitní zápas se silným týmem z Vítkovic. Nástup do duelu jsme měli lepší my, ale o vedení jsme bohužel rychle přišli. Ve druhé třetině jsme moc nestíhali, naštěstí nás však podržel gólman Tomáš Málek, díky kterému jsme pořád byli v tom utkání. Na konci už to pak bylo kdo s koho, potom nájezdy a to už byla loterie. Jinak ale velice atraktivní duel a z naší strany panuje spokojenost.

Fotogalerie