sobota 26. září 2020 | Patrik Hlaváč

Dorostenci nadělili Olomouci kanára

Dorostenci napravili předešlou porážku s Kometou nejlépe, jak mohli. Proti Olomouci celý zápas jasně dominovali, vůbec nic jí nedovolili a nakonec si připsali šest přesných střel, které téměř rovnoměrně rozdělili mezi všechny třetiny. Tomáš Málek si tak připisuje premiérové čisté konto v dorostenecké kategorii a výrazně se tak podílel na zisku prvních třech bodů v sezoně.

4. kolo / sobota 26. 9. 2020 / 13:00
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
6:0
(2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Horský, 16. Ramert (Jecho, Gerych), 33. Gerych (Remert, Tomeček), 49. Burian, 53. Jecho (Kaláč), 59. Heš (Žižka, Mojžíš). Rozhodčí: Šico – Wesley, Poláček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 52:27. Průběh utkání: 6:0.

Berani Zlín: Málek – Žižka, Stuchlík, Sýkora, Mojžíš, Špaňhel, Šišák – Jecho, Tomeček, Ramert, Horský, Holba, Kaláč, Heš, Matúšů, Babulík, Leška.

HC Olomouc: Kubík – Drábek, Němec, Polýnek, Mudrák, Brančík, Tlach, Vrána, Galvas, Sedláček – Šulgan, Šenk, Miškovský, Stodůlka, Pastrnek, Izák, Unzeitig, Neoral, Ševčík.

První třetina utkání byla jednoznačně ve prospěch zlínského týmu, což dokázal i dvěma vstřelenými góly. První a rozhodující branka padla už v desáté minutě. Matyášovi Horskému se podařilo ukořistit zbloudilý kotouč u modré, od které předvedl nádhernou individuální akci, kterou zakončil střelou mezi betony soupeřova brankáře - 1:0. Přesně o pět minut později dokázal skórovat další zlínský dorostenec, a to Jan Ramert střelou k pravé tyči, kterého našel u pravého kruhu přesnou přihrávkou Adam Jecho – 2:0.

Ve druhé periodě po nekončícím tlaku domácích bruslařů přišel gól sekundu po konci přesilovky, kdy se po ukázkové kombinační hře Jana Ramerta a Michala Tomečka najít před bránou nikým nehlídaného Robina Gerycha – 3:0. Do kabin tak odcházeli Berani už s trojbrankovým vedením.

V posledním dějství zápasu neměli domácí stále dost a hnali se za vítězstvím. Na opačné straně bylo hmatatelné vyčerpání z neustávajícího tlaku zlínských bruslařů, a to na všech hráčích včetně olomouckého brankáře Davida Kubíka, který propustil za svá záda skákavý kotouč nahozený z půlky hřiště Adamem Burianem, který těsně před bránou náhle změnil směr do odkryté klece – 4:0. Už za tři minuty měli Berani další důvod k radosti. Mohl za to gól Adama Jecha, který vystřelil doslova ukázkovou střelu od modré do pravého růžku soupeřovi svatyně - 5:0. Nadílku kohoutům završil, po přihrávce od Tomáše Žižky a Matěje Mojžíše, Lukáš Heš střelou přímo mezi nohy brankáře soupeře.